V záchranářském souboji nechaly Kobylky všechny body v Poděbradech na Slovanu

05.05.2016 10:02

Slovan Poděbrady - Bílé Podolí 2:1 (1:1)

Důležitý souboj s tabulkovým sousedem čekal Kobylky v Poděbradech. Oproti předchozím zápasům došlo k hernímu zlepšení, ale na body to nestačilo. O výsledku rozhodla zbytečná branka v první minutě druhého poločasu.

V úvodu zápasu si oba celky připsaly po dvou nepřesných zakončeních. První změna skóre přišla v 17. minutě - Podolští sice odvrátili rohový kop za hranici vápna, ale tam se do míče opřel Linhart a uklidil míč přesně k tyči - 1:0. Vyrovnat se hostům podařilo o pět minut později - po pěkné kombinaci na levé straně nacentroval Švadlenka na Weinlicha, který si míč dobře zpracoval a napálil ho k tyči - 1:1. Weinlich mohl přidat i druhý gól, tentokrát po centru z pravé strany, ale vracející se obránce jeho zakončení zablokoval. Poločas skončil remízou 1:1.

Ve druhé půli měli sice výkop hosté, ale o míč rychle přišli. Následoval nákop za obranu a Hadvičák byl u míče dříve než vyběhnuvší Beran - 2:1. Podolští byli rychlým gólem zaskočení a nemohli se dostat do hry - naopak domácí mohli rozhodnout, ale Beran dvakrát dobře vyběhl a zasáhl. Podolští zlepšili kombinaci a několikrát se dostali na dostřel Míškovy brány. Největší šanci na vyrovnání měl v 75. minutě Weinlich, který chtěl placírkou z vápna obstřelit brankáře, ale ten střelu zneškodnil. V poslední desetiminutovce to hosté zkoušeli se třemi útočníky, vytvořili si tlak, ale bez pořádného zakončení. Zápas vyhráli domácí 2:1.

Utkání bylo spíše remízové, ale o prohře hostů rozhodla branka z úvodu druhého poločasu. Pro Kobylky jde o velkou komplikaci, v tabulce mají už jenom tříbodový náskok na dvojici Liblice - Zeleneč. Navíc v sobotu přijede do Bílého Podolí lídr tabulky z Polep. Hraje se od 17 hodin.

Branky: 17. Linhart, 46. Hadvičák - 22. Weinlich.

Sestava FC: Beran - Semínko, Lukáš Toman, Šálený, Martin Šváb - Josef Fejfar, Trpišovský (78. Kupka), Čakovský, Tomáš Švadlenka - Weinlich, Jelínek.

Sestava Poděbrady: Míšek - Hanuš, Linhart, Tomíšek, Stánok, Havlík, Židík, Sekera, Hadvičák, Ber, Sazima.

Rozhodčí: Stránský Martin - Hanák Leoš, Vyhnal Karel.

Zpět