Áčko ani proti čtrnácti neprohrálo, Tuchorazi veze bod i přes tři penalty

20.10.2014 21:12

Tuchoraz - Bílé Podolí 3:3 (1:2)

Podolští šli do zápasu v Tuchorazi s jasným cílem - musí za každou cenu dohrát v jedenácti a když se podaří získat bod, bude to úspěch. Tuchoraz je totiž pro Kobylky velmi neoblíbeným soupeřem a už dlouhá léta se nepodařilo z Tuchorazi odvézt žádný bod. Tentokrát mohly být všechny tři, ale o dva body Podolští v poslední minutě přišli.

Budeme-li se držet sportovní stránky věci, byli hosté v prvním poločase lepším týmem. Hned v první minutě se na velkém vápně uvolnil Švadlenka, ale z vyložené pozice pálil zbrkle mimo Kosprtovu bránu. V 8. minutě už se Švadlenka prosadil, když využil Čakovského přihrávky a zavěsil mimo dosah brankáře - 0:1. Ve 22. minutě vyrovnal z ofsajdu hlavou Pazderec - 1:1. Hostům dělala rozehrávka velké problémy - ve 30. minutě Šimon obral o míč obránce a zakončil po zemi k tyči - 1:2. Podolští mohli vyhrát poločas i větším rozdílem, ale Kupkovu střelu z 25 metrů Kosprt vyrazil na roh, z něj Švadlenka hlavou mířil trestuhodně vedle. Další chybu Tuchorazi mohl potrestat Mužátko, ale Kosprt výborně zasáhl, stejně jako proti halfvoleji Brunclíka. Po další vystihnuté rozehrávce byl ve vápně jasně sražený Šimon, ale nepískalo se. To na druhé straně se v souboji s Mužátkem skácel k zemi Rozumný a pískala se penalta. Tu však Nečas výborně Pazdercovi chytil a poradil si i s dorážkou Rozumného! Díky tomu poločas vyhráli Podolští 2:1.

Hned ve 46. minutě podnikli hosté rychlou akci po pravé straně, kterou zakončil Šimon k tyči - 1:3. Jenže to bylo směrem dopředu na dlouhou dobu vše - pokud se Podolští dostali na soupeřovu polovinu, mával se ofsajd, nebo pískal útočný faul. Naopak každý nakopnutý balon Tuchorazi zaváněl penaltou, na kterou domácí čekali. Dočkali se v 78. minutě, kdy si Toman nastřelil vlastní ruku - i tentokrát Nečas směr vystihl, ale míč skončil v bráně - 2:3. To bylo ve fázi, kdy domácí začali hrát zákeřně a několikrát zajeli do podolských hráčů. Jenže fauly se pískaly jen na jednu stranu. Bohužel v poslední minutě přišla třetí penalta - Nečas si chtěl míč posunout do vápna a chytit, ale byl atakovaný útočníkem, kterého následně stáhl - 3:3.

Díky remíze si Kobylky udržely čtyřbodový odstup na Tuchoraz, ale zároveň zůstávají v bezprostředním sestupovém ohrožení, protože mají jen 8 bodů. Do konce podzimu zbývají ještě čtyři důležité duely a první z nich se hraje v sobotu od 14:30 ve Staré Boleslavi.

Branky: 8. Švadlenka, 30. a 46. Šimon - 22. Pazderec, 78. a 90. Valenta.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Šálený, Toman, Mužátko - Čakovský, Šváb, Brunclík, Šimon - Trpišovský (75. Štoček), Švadlenka.

Sestava Tuchoraz: Kosprt - Blecha, Trnka, Valenta - Šulc (46. Vosecký), J. Černý, T. Černý, Pazderec, Šmejkal - Topol, Rozumný.

Rozhodčí: Nepovím - Procházka, Hlavnička.

Zpět