Áčko ani v Zelenči nebodovalo, rozhodla jediná branka

23.10.2022 21:07

Zeleneč - Bílé Podolí 1:0 (0:0)

Podolští z posledního místa jeli do Zelenče s jasným cílem - bodovat a přiblížit se soupeřům výše v tabulce. To se bohužel nepodařilo a po matném výkonu zůstaly všechny body domácím.

Domácí začali velkým tlakem a v prvních pěti minutách si vynutili tři rohy, které díky výškové převaze dokázali zakončit, naštěstí byl Dastych dobře rozchytaný a nepustil míč za svá záda. Jenže Zeleneč v převaze pokračovala a dlouhými nákopy na rychlá křídla neustále hrozila, podolská obrana s vypětím všech sil dokázala nebezpečné centry odvracet. Na druhé straně zahrozil po Dvořákově centru Švadlenka, ale nemířil přesně. V největší šanci prvního poločasu se po kombinaci ve středu hřiště dostali domácí sami před Dastycha, který však dobře vystál soupeře, jehož klička byla příliš dlouhá a zakončení z úhlu šlo jen do boční sítě. Naopak největší podolskou šanci si vytvořil po Fejfarově přihrávce Štoček, který si pěkně navedl míč a z 25 metrů krásnou ránou trefil břevno! Poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, domácí se dostávali k ohrožení podolské brány hlavně ze standardních situací, dvakrát po rohu zakončovali vedle. Hosté si připsali první roh až v 55. minutě, ale do zakončení se nedostali, navíc podobně jako ve Vrdech z toho byl rychlý brejk pro soupeře, naštěstí na poslední chvíli zažehnaný odkopem obrany. Jenže z následné akce se do míče z 25 metrů opřel Larva a přestože si Dastych na míč sáhl, zabránit mu v cestě do šibenice nedokázal - 1:0. Po inkasované brance musely Kobylky zvýšit obrátky, pokud chtěly kýžený bod uhrát, ale do nebezpečné šance se prakticky nedostaly. Naopak domácí z rychlých protiútoků mohly přidat pojistku v podobě druhé branky, což se jim v 72. minutě podařilo, ovšem pro ofsajd gól neplatil. Na druhé straně se do vápna prokličkoval Švadlenka, ale v rozhodující chvíli mu obrana míč ukopla. Ani v závěru si hosté žádný velký tlak nevytvořili, zápas prohráli 1:0.

Utkání v Zelenči se Kobylkám vůbec nepovedlo, a přestože to stále vypadalo z pohledu výsledku nadějně a stačila jediná branka k bodovému zisku, tak od remízy to bylo ve výsledku hodně daleko. Do konce podzimu zbývají tři kola, která ukáží, jaká bude pro Bílé Podolí výchozí pozice do jara. Proti Sadské se hraje v sobotu od 14:30.

Branka: 58. Larva.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Kupka, Šálený, Jansa - Tyšer, Fejfar, Kubát (64.Tronchev), Dvořák (83. Muller) - Štoček ml., Tomáš Švadlenka.

Sestava Zeleneč: Natale - Janoušek, Javůrek, Capek, Ešner, Larva, Hořejš, Nevařil, Skuček, Novák, Kouřimský. Střídali: Housa, Jindra.

Rozhodčí: Bydlák David - Kubečka Matěj, Kurka Miloš. Delegát: Kindl Adam.

Zpět