Áčko doma nepotvrdilo výhru z Kouřimi, proti Lysé bere jeden bod

02.09.2014 09:56

Bílé Podolí - Lysá nad Labem 1:1 (0:0)

Ve druhém kole přivítali Podolští na svém hřišti Lysou, které mají po minulé sezóně co vracet - obě utkání Lysá vyhrála. Jenže do Bílého Podolí přijel ambiciózní tým plný běhavých mladíků a domácí fotbalisty rozhodně nečekal lehký úkol. Nakonec si oba soupeři rozdělili po bodu, který je z pohledu celého utkání zřejmě zasloužený.

Stejně jako v Kouřimi zaspali Podolští první minutu a z rohu dvakrát Gregar zakončoval, naštěstí byl Nečas na místě (viz video). Následně se hra vyrovnala a i domácí se dostali do zakončení - ve 12. minutě Svobodův centr vrátil od zadní tyče Semínko, Brunclíkovu střelu brankář Muller neudržel, jenže Kupka dorážku nedokázal umístit mimo Mullerův dosah. Následovala bojovná pasáž hry plná osobních soubojů. Změna přišla až ve 41. minutě, kdy svou šanci Lysá neproměnila. O minutu později postupoval po Šáleného vysunutí sám na bránu Semínko, jenže Mullera neprostřelil a byl z toho jen roh. Poločas skončil bez branek.

V 55. minutě se zapotil Nečas při ložence Lysé a včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. V 67. minutě se k trestnému kopu z 22 metrů postavil Semínko a bombou po zemi se mu podařilo prostřelit zeď i brankáře - 1:0! Jenže místo zvýšené aktivity a držení míče se do hry dostali hosté a hnali se za vyrovnáním. To se jim bohužel podařilo v 80. minutě, když Novák dostal příliš volnosti a střelou z vápna zamířil přesně k tyči - 1:1. Vyhrát mohly oba týmy - hostující Kříž z úhlu Nečase neprostřelil, protože domácí brankář vytáhl další skvělý zákrok. V 88. minutě se k odraženému míči dostal Brunclík a zamířil těsně vedle (viz video). Utkání tak skončilo remízou 1:1 a protože se v krajských soutěží penalty nekopou, rozdělili si oba soupeři po bodu.

Hosté byli lepší na míči, ale na vyložené šance vyhráli domácí. Je škoda, že když už se Podolští do vedení dostali, nedokázali ho udržet. Kobylky sice nepotvrdily tři body ze hřiště soupeře, v tabulce pravdy však stále mají jeden kladný bod. K němu se pokusí přidat další v Libici nad Cidlinou, kde se hraje v sobotu dopoledne. Libice je favoritem soutěže a zatím má plný počet bodů, ale na jaře jsme se převědčili, že to jde.

Fotogalerie: FC BP - Lysá

Branky: Semínko - Novák.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Šálený, Semínko, Svoboda (40. Chmelař) - Čakovský, Martin Šváb, Brunclík, Šimon - Švadlenka, Kachmarskyy.

Sestava Lysá: Müller - Růžička, Šlingr, Schneiberg (37. Horváth), Gregar - Zítka (66. Kodeš), Poborský, L. Novák, Hodboď (73. Šnajdr) - Kříž (84. D. Novák), Rudzan (60. Pavliš).

Rozhodčí: Richtár Lukáš - Fára Milan, Hanák Leoš.

Diváků: 80.

Video:

šance Lysé v 1. minutě

střela Davida Brunclíka v 88. minutě

Zpět