Áčko doma neskórovalo, Milovice si odvezly všechny body

07.09.2017 18:53

Bílé Podolí - Milovice 0:1 (0:1)

Ve druhém kole nejnižší krajské soutěže se Podolští utkali s Milovicemi, se kterými v minulé sezóně oba dva duely prohráli. Bohužel ani tentokrát nedokázaly Kobylky bodovat, i když ze zmiňovaných třech zápasů byli k bodům nejblíže. Rozhodl jediný trestný kop.

Podolští začali aktivně a hned v 1. minutě se ke střele dostal Švadlenka a brankář Fišer měl co dělat, aby míč vyrazil na roh. Po deseti minutách se o slovo přihlásili také hosté a Staš měl práci - střelu v 11. minutě chytil, nepřijemný závar vyřešil ve 13. minutě a v 19. minutě znovu dobře zasáhl proti střele z vápna. Ve 26. minutě však domácí brankář kapituloval po trestném kopu z 18 metrů, který poslala mimo jeho dosah teč ve zdi - 0:1. Domácí se z inkasované branky nemohli dlouho vzpamatovat a byli rádi, že poločas skončil jen jednobrankovým mankem - ve 44. minutě Šálený na poslední chvíli likvidoval přečíslení hostů odkopem na roh.

Ani ve druhé půli nemohly Kobylky přijít na to, jak se dostat na dostřel milovické brány - nebezpeční byli hosté: v 52. minutě Staš zlikvidoval góloku hostů a v 54. minutě ho zastoupil na brankové čáře Toman, který vyhlavičkoval zakončení Tangla. V 70. minutě vzplály na hřišti emoce, když hostující Zoubek úmyslně šlápl ležícímu Švadlenkovi na kotníky a zaslouženě dostal červenou kartu. Bohužel v následující šarvátce protihráče odstrčil Čakovský a byl vyloučený také, přestože jeho jednání nemělo parametry červené, ale žluté karty. Nebyla to jediná minela mladého rozhodčího Tichého, ale tato jediná ovlivnila průběh zápasu, nicméně to ať posoudí delegát Pospíšil. V závěrečných dvaceti minutách se Podolští dostali do tlaku a připravili si i několik šancí, ale Kupka míč ve vápně dobře netrefil, Šáleného centr obrana odvrátila a Pulkert v největší šanci mířil těsně vedle. Z protiútoků hrozili také hosté - Staš střelu z vápna stačil vyrazit na roh. Skóre se už nezměnilo, Milovice si opět odvezly všechny body.

Oproti zápasu v Loučni Podolští zlepšili obrannou fázi a inkasovali jediný gól, navíc hodně smolný, ale v útoku se tentokrát nedařilo a ani přes tlak v závěru zápasu se Kobylky gólově neprosadily. Snad se bude více dařit v Sadské, ve které nastoupí Bílé Podolí k zápasu 3. kola v sobotu od 17 hodin.

Branka: 26. Krátký.

Sestava FC: Staš - Radek Toman ml. (81. Weinlich), Lukáš Toman, Šálený, Martin Šváb - Čakovský, Tomáš Švadlenka, Netáhlo (69. Hájek), Pulkert - Vítek (63. Kupka), Špitálník.

Sestava Milovice: Fišer - Vlačiha, Plecitý, Novák, Drahorád (46. Štumar), Beneš, Krátký (90. Rett), Hubáček, Zoubek, Müller (90. Dlouhý), Tangl (83. Solar). Trenér: Pavlíček Pavel.

Rozhodčí: Tichý Lukáš - Dvořák Martin, Obrajtr Tomáš. Delegát: Pospíšil Dušan.

Diváků: 60.

Zpět