Áčko doma prohrálo derby s Čáslaví a dál se propadá tabulkou

17.04.2017 09:50

Bílé Podolí - Čáslav B 0:4 (0:1)

Stejně jako o den dříve benago, tak ani áčko góla ze hry nedostalo. Jenže dva neuhlídané rohy a dvě zbytečné penalty rozhodly o exportu bodů do Čáslavi.

Ačkoli tomu výsledek nenapovídá, v prvním poločase byli lepší domácí. V 10. minutě po akci Pulkerta vybojovali roh, který Fejfar kroutil přímo do brány a Dastych se musel hodně natahovat, aby míč vyboxoval. Ve 14. minutě rozjel akci opět Pulkert, ideálně našel rozeběhnutého Švadlenku, ale jeho střela šla nad bránu. V 17. minutě obrana hostů vyřešila závar, ve kterém Podolští třikrát zakončovali, ale do sítě míč neprošel. O minutu později hlavičkoval Švadlenka na zadní tyči znovu nad bránu. Největší šance Kobylek přišla ve 27. minutě - Švadlenka prodloužil na Pulkerta, proti němuž Dastych dobře vyběhl a střelu vyrazil. Na druhé straně ukázali Čáslavští domácím, jak být efektivní - ze své první šance dokázali skórovat, když se po rohu na přední tyči prosadil Pavlík (viz video) - 0:1. Od té doby se hra vyrovnala a také hosté se dostali do šancí - ve 40. minutě po rychlém brejku a chybě v rozehrávce domácích zakončoval Zoufalý pod břevno, Beran však stačil vyrazit na roh (viz video). Poločas vyhráli hosté 1:0.

Podolští chtěli i ve druhé půli pokračovat v aktivní hře, jenže odhodlání zůstalo jenom v kabině. Už ve 46. minutě rozvlnil síť Antoš, ale předtím si pomohl faulem, takže gól neplatil. Podolští si však varování nevzali k srdci a pustili Antoše do další šance, po které zazvonila tyč a při následném odkopu Fejfar sám sobě nastřelil ruku, což rozhodčí vyhodnotil jako penaltu - 0:2. Druhá penalta se pískala také za ruku, tentokrát úmyslnou - 0:3. V 58. minutě dokonal čtvrthodinu hrůzy Richard, který v pohodě zavěsil hlavou pod břevno - 0:4. Bylo po zápase. V 62. minutě mohl dokonat potupného bůra Zoufalý, ale samostatný únik zakončil těsně vedle. Alespoň čestný úspěch Kobylek mohl zaznamenat Netáhlo (viz video), ale překonaného Dastycha zastoupil na brankové čáře obránce. V 75. minutě po kombinace Štočka s Hájkem centroval Čakovský a Netáhlo míč před odkrytou bránou netrefil. Podolským nebylo přáno a ani ve druhém domácím zápase v řadě nedali ani branku.

Úvodní obavy, v jaké sestavě nastoupí soupeř, a také z marodky Kobylek (Semínko, Šváb, Vítek, Weinlich, Svoboda), vystřídalo uspokojení z dobrého výkonu v prvním poločase, ve kterém byli Podolští lepší, jenže chyběly tomu branky. Ty napadaly do domácí sítě během první čtvrthodiny druhého poločasu a body byly v trapu. V Tuchorazi musí Kobylky předvést výkon na hranici možností, protože jinak to na půdě prvního celku tabulky skončí dalším debaklem. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 29. Pavlík, 49. Ronovský z penalty, 54. Antoš z penalty, 58. Richard.

Sestava FC: Beran - Vamberský, Kupka, Šálený, Frčka - Čakovský, Josef Fejfar (72. Štoček), Hájek, Pulkert - Tomáš Švadlenka, Netáhlo.

Sestava Čáslav B: Dastych - Pavlík (46. Hurda), Richard, Martínek (25. Komma), Lebduška - Zoufalý R., Stránský (12. Čuchal), Vajgl, Vrána (68. Plíhal) - Ronovský, Antoš.

Rozhodčí: Zoufalý David - Pospíšil Miloslav, Mucha Daniel.

Diváků: 100.

Video:

šance Tomáše Švadlenky po rohu

první gól hostů

šance hostů

první penalta

druhá penalta

čtvrtý gól

šance Marka Netáhla

Zpět