Áčko doma zahazovalo šance a podlehlo Pátku

30.05.2017 20:41

Bílé Podolí - Pátek 0:2 (0:1)

Po trochu nečekané výhře v Loučni chtěly Kobylky doma potvrdit tři body z venku, jenže to se nepovedlo, protože Kobylky nedaly ani gól.

Už ve 2. minutě musel Beran řešit nepříjemnou standardku, kterou vyrazil, proti následné dorážce zasahovat už nemusel. V 5. minutě se dostal ke střele na druhé straně Švadlenka, ale zařízení netrefil. V 15. minutě hosté opět zahrozili ze standardky, tentokrát z rohu, Beran však opět dobře zakročil. Domácí byli aktivnější, snažili se kombinovat a dostali se i do šancí - Kupka našel ve vápně Hájka, ale ten místo zakončení ještě hledal spoluhráče a obrana míč odvrátila. Minutu na to Semínko prodloužil míč na Pulkerta, jeho střelu Kmoch zneškodnil. Ve 27. minutě udeřilo na druhé straně - Jirásek vystihl rozehrávku a sám před odkrytou bránou otevřel skóre - 0:1. Vyrovnat mohl ve 32. minutě Semínko, kterému míč připravil na malé vápno Vítek, ale míč letěl nad břevno. To byla největší šance Kobylek v prvním poločase. V poslední pětiminutovce sice přišly ještě dva závary ve vápně hostů, ale Vamberského pokus brankář zneškodnil a Švadlenka zamířil vedle. Poločas tak vyhrál Pátek 1:0.

Ve druhé půli se domácí nemohli dostat do soustavnějšího tlaku, přesto přišly nějaké šance - trestný kop Fejfara Semínko přiťukl Švadlenkovi, proti jeho zakončení ovšem Kmoch dobře zasáhl. Hosté mohli potvrdit vedení v 74. minutě po Kollmannově průniku, naštěstí zakončil vedle. V 76. minutě se míč přes Vítka a Pulkerta dostal až ke Kupkovi, který však sám před brankářem nedokázal míč poslat do sítě! Kmoch skvěle zasáhl a tento okamžik vlastně rozhodl o tom, že Podolští body nezískají. V 84. minutě totiž do otevřené obrany unikl Zumr a zvýšil na 2:0.

Ve velkém vedru byl k vidění slušný fotbal, Podolští hlavně v prvním poločase měli převahu, jenže fotbal se hraje na góly a ty stříleli jen Pátečtí. Podolským fotbalistům nezbývá nic jiného, než se pokusit přivézt tři body zase z venku, i když tentokrát to bude hodně těžké - hraje se v sobotu v Sadské.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 27. Jirásek, 84. Zumr.

Sestava FC: Beran - Vamberský, Šálený, Martin Šváb, Kupka - Pulkert, Josef Fejfar (57. Skala), Tomáš Švadlenka, Hájek (60. Čakovský) - Semínko, Vítek. 

Sestava Pátek: Kmoch - Málek, Kohoutek, Bulíř, Bartheldy (57. Kollmann, 84. Král), Kalina, Jirásek, Sporiš, Novák, Paclík, Zumr.

Rozhodčí: Žaba - Budil, Kovář.

Diváků: 60.

Zpět