Áčko na závěr podzimu prohrálo s Ostrou, přezimuje na posledním místě

25.11.2022 22:52

Bílé Podolí - Ostrá 0:2 (0:0)

Podolští vyhlíželi konec podzimu už několik zápasů, ale že ani v posledním utkání doma s Ostrou nezískají body, to nikdo nečekal. Po bezbrankové první půli bylo vše otevřené a zdálo se, že kdo dá první gól, vyhraje. Bohužel ho dali hosté a v závěru ještě potvrdili tři body druhou brankou.

V prvním poločase branka nepadla, hrálo se většinou po vápno na obou stranách. Když už se Kobylky dostaly k zakončení, buď netrefily zařízení, nebo dokázala obrana pokusy z vápna zblokovat. Největší šanci první půle si připravili hosté ve 40. minutě, ale Dastych včasným vyběhnutím zlikvidoval samostatný únik.

Ve druhé půli Podolští chtěli prolomit podzimní smůlu a soupeře zatlačili na jeho polovinu a dostali se do tří velkých šancí, v největší z nich Weinlich sám před brankářem napálil jen Volejníka. Z následného protiútoku se se štěstím prosadil Koblasa tečovanou střelou z vápna - 0:1. Domácí pokračovali v tlaku, jenže hostující brankář Volejník měl svůj den a zlikvidoval další tři gólové šance - neuspěli Kupka, Jansa ani Tyšer. V závěru při hře vabank se po rychlém brejku do otevřené obrany prosadil Micka a rozhodl o třech bodech pro Ostrou - 0:2.

Podobný scénář se opakuje téměř ve všech zápasech napříč celým podzimem. Podolští nedokážou proměnit vyložené šance a naopak snadno inkasují. Skóre 13:36 to jasně dokládá - s průměrem pouhé jedné branky na zápas je těžké pravidelně bodovat, tím spíš, když průměr obdržených branek je téměř tři na utkání. Uvidíme, co se v zimě dá dělat, aby jaro odehrály Kobylky důstojně.

Branky: 61. Koblasa, 88. Micka.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Šálený, Kupka, Jansa - Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Weinlich (74. Tronchev) - Jelínek, Tyšer.

Sestava Ostrá: Volejník – Štejnar (52. Sedlák), Birkuš, Novák (46. Manhart), Hradecký, Koblasa, Wolf (85. Micka), Dozorec, Kukla, Kadeřábek, Zápotocký (77. Hradecký).

Rozhodčí: Tvaroh Petr - Kuba Michal, Louda Tomáš.

Diváků: 50.

Zpět