Áčko nemělo v Čáslavi šanci, dostalo šest branek

20.09.2016 22:15

Čáslav - Bílé Podolí 6:0 (2:0)

Podolští jeli do Čáslavi s cílem překvapit stejně jako loni, kdy brali bod po remíze 1:1. Při pohledu na sestavu domácích však bodové cíle vzaly za své a hlavním účelem bylo užít si utkání proti hráčům z kádru divizního áčka. Ti potvrdili roli favorita a šestigólovým přídělem znepříjemnili premiéru brankáři Skokanovi, i když ten za žádný z gólů nemohl a navíc přidal několik zákroků, kterými odvrátil ještě větší debakl.

V první půli nebyl tolik znát rozdíl tří soutěží a Podolští dokázali eliminovat útočné výpady domácích. Naopak sami mohli udeřit, když Fejfarův roh na přední tyči prodloužil Kupka a před Švadlenkou, který by zakončoval do prázdné brány, na poslední chvíli míč tečoval obránce. Byli to však domácí, kteří diktovali tempo hry a dostali se i do šancí, ale Skokan nebezpečné centry spolehlivě sbíral a poradil si i s nepříjemným trestným kopem. Ve 28. minutě domácí udeřili - míč se dostal k volnému Vančurovi, který střelou z 10 metrů rozvlnil síť - 1:0. Podolští hrozili dlouhými míči na důrazné útočníky Jelínka se Švadlenkou a právě Jelínek mohl vyrovnat, ale sám před Dastychem neuspěl. Ve 40. minutě se do vápna prodral Antoš, zpětnou přihrávkou našel Vančuru a ten svou druhou brankou zvýšil - 2:0.

Podolští viděli, že se s Čáslaví dá hrát, a že případné snížení může ještě zápas zdramatizovat, ale stal se pravý opak - Vančura dokonal hattrick a pak to bylo jen otázkou skóre. Nedá se říct, že by hosté zápas vypustili, to by byl výsledek dvouciferný, ale s chutí hrající domácí se po třetím gólu uklidnili a předváděli pěkné kombinace, po kterých dávali góly prakticky do prázdné brány. Hosté se nedočkali ani čestného úspěchu, přesto nemusí smutnit - v této sestavě by Čáslav podobným způsobem přejela všechny soupeře z naší skupiny I.B třídy.

Podolští musí hodit utkání za hlavu a po dvou prohraných venkovních zápasech se soustředit na domácí utkání s Tuchorazí, která vede tabulku. Hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 28., 40. a 56. Vančura, 62. Antoš, 79. vlastní, 84. Zoufalý.

Sestava FC: Skokan - Kupka, Semínko, Šálený, Svoboda - Čakovský (82. Jansa), Hájek (66. Netáhlo), Josef Fejfar (46. Vítek), Martin Šváb - Jelínek (62. Weinlich), Švadlenka (82. Doubek).

Sestava Čáslav: J. Dastych - Vajgl (73. Fuxa), Matoušek, Vančura (72. Stránský), Zoufalý, Antoš (79. Komma), Maxa (68. Semrád), Lebduška, D. Dastych (79. Ronovský), Martínek, Frejlach.

Rozhodčí: Dohnal - Zuskin, Holakovská.

Diváků: 112.

Zpět