Áčko neprohrálo ani ve Staré Boleslavi, veze bod za remízu 2:2

27.10.2014 13:44

Stará Boleslav - Bílé Podolí 2:2 (0:1)

Povzbuzeni zlepšenými výkony v posledních třech zápasech jeli Podolští do Staré Boleslavi bodovat. Že to bude těžké bylo jasné při pohledu na tabulku, ale i kvůli faktu, že trenéru Švábovi chybělo z různých důvodů hned osm členů kádru áčka (Nečas, Brunclík, Svoboda, Fejfar, Chmelař, Netáhlo, Semínko, Štoček). Díky dvěma Švadlenkovým gólům se bodovat povedlo a ani ve druhém venkovním utkání po sobě Kobylky neprohrály.

Na velmi úzkém hřišti diktovali tempo hry domácí hráči, kteří byli dobře technicky vybavení a dokázali kombinovat na jeden dotek. Do šancí se však nedostali a první gólovku si vypracovali hosté - na Mužátkův přímý kop na zadní tyči nabíhal Čakovský, ale na dlouhou nohu zakončoval nad Bodlákovu bránu. I druhou gólovku obstarali hosté, a to už se měnilo skóre - Šimon obešel obránce a zpětnou přihrávkou vybídl Švadlenku, jehož "holeňák" z malého vápna zapadl přesně k tyči - 0:1. Hru domácích tvořil hlavně Matějovský, jenž sám několikrát ohrozil Berana, ale podolský brankář jeho pumelici dokázal vyrazil na roh a další Matějovského pokus šel o centimetry vedle Beranovy svatyně. Domácí několikrát krásně vykombinovali situaci u lajny, ale na finální přihrávku byla podolská obrana připravená a vyrovnání v prvním poločase nepřipustila, i když několikrát se štěstím.

Ve druhém poločase se hosté sami dostávali pod tlak, když nedokázali míč podržet, ale jen odkopnout - sice hezky a daleko, ale míč byl hned zpět na polovině FC. Boleslavští se dostali do jediné gólové šance, ale Beran byl včas na zemi, když vystihl kličku Štěpánka. V 58. minutě bylo vyrovnáno - do míče se z rohu velkého vápna opřed Štěpánek a na střelu do šibenice neměl Beran nárok - 1:1. Drtivý nápor domácích polevil, přesto se dostali do vedení - v 68. minutě po Matějovského přímém kopu doklepl míč do brány opět Štěpánek - 1:2. Hosté se však nevzdali a v 71. minutě se hodně zlobili na rozhodčího Vyhnanovského, který jasný faul ve vápně na Švadlenku nechal bez povšimnutí. V 74. minutě se hosté přece jen dočkali vyrovnání - Švadlenka posunul Mužátkův trestný kop hlavou do sítě - 2:2. Podolští mohli jít i do vedení, když Šimonovu střelu nadvakrát krotil Bodlák, ale to bychom asi chtěli moc. Závěr zápasu přinesl na obou stranách jen nedotažené náznaky šancí, a tak se oba soupeři rozešli smírně 2:2.

Z pohledu gólových šancí je remíza zasloužená, i když domácí určitě chtěli z výrazné převahy v držení míče vytěžit víc, než jen bod. Podolští prodloužili sérii bez porážky na tři utkání a jistě by v ní rádi pokračovali i na domácí půdě, kde hostí Sadskou. Hraje se v neděli od 14 hodin.

Branky: 58. a 68. Štěpánek - 22. a 75. Švadlenka.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Mužátko - Čakovský, Skala, Martin Šváb, Šimon - Trpišovský (70. Hájek), Tomáš Švadlenka.

Sestava Stará Boleslav: Bodlák - Kolář, Švorba, Voženílek, Hubička - Bušínský (55. Staněk J.), Novák Jiří - Štěpánek, Matějovský, Vondra (73. Novák Jakub) – Šmejkal.

Rozhodčí: Vyhnanovský Milan - Sixta Jakub, Špidra Marek. Delegát: Repka Milan.

Zpět