Áčko po více než roce vyhrálo venku, tři body přivezlo z Votic

12.05.2012 20:31

Votice B - Bílé Podolí 2:3 (1:2)

Ač to zní neuvěřitelně, tak podolští fotbalisté přivezli tři body ze hřiště soupeře. Naposledy se jim podobný kousek povedl 30.4.2011, kdy zvítězili v Nymburce. Tentokrát vyplenili Votice, když vedli už v poločase. Kobylky tak daly zapomenout na nepovedený druhý poločas v minulém kole se Zdislavicemi a v tabulce pravdy si připsaly kladné tři body.

V úvodu zápasu se soupeři vzájemně oťukávali, do první šance se dostali domácí po čtvrthodině, ale po rohu šla hlavička mimo. V 18. minutě vyslal na domácího brankáře střelu Šálený, ale mířil doprostřed. Votický brankář si poradil i se střelou Fejfara ve 21. minutě. Skóre se měnilo ve 32. minutě, kdy roh Mužátka na zadní tyči usměrnil Semínko - 0:1. Domácí odpověděli o 10 minut později stejným způsobem - po rohu se prosadil Pohan - 1:1. Poločas však remízou neskončil, protože Švadlenka obral váhajícího brankáře a poslal hosty do vedení 1:2!

Domácí byli průběžným stavem zaskočení a ve druhém poločase na soupeře vlétli a už v 52. minutě bylo vyrovnáno - Jonszta dostal pěkný centr a rybičkou nedal Beranovi šanci - 2:2. Domácí měli více ze hry a v této fázi byli lepší, ale v 58. minutě po trestném kopu mířila hlavička těsně vedle a v 67. minutě Semínko vyhlavičkoval míč z prázdné brány. V 68. minutě střílel Bareš těsně nad. V 70. minutě si Jelínek zpracoval míč rukou, následně míč chytil domácí brankář. Rozhodčí ponechal domácím výhodu, ale ti se v čele s brankářem domáhali žluté karty pro Jelínka tak dlouho, až rozhodčí odpískal brankáři nepřímý volný kop za držení míče delší než povoleých 6 vteřin. Mužátko rozehrál na Bareše, který chytře prostřelil zeď stojící na malém vápně - 2:3. V 77. minutě mohli Votice vyrovnat, ale trestný kop z dobré pozice šel nad. V 80. minutě mohl pojistit vedení Švadlenka, ale brankář kryl. Mrzet ho to však nemuselo, protože Podolští výsledek udrželi a mohli se radovat z prvního vítězství ze hřiště soupeře v této sezóně!

Trpělivý výkon Kobylek, spousta štěstí, nasčítaná i z jiných jarních zápasů, kdy chybělo, mimořádná střelecká potence stoperů a chyby domácího brankáře - to všechno dohromady znamenalo tři body z Votic. Vyhráno však stále není, situace v tabulce je velmi komplikovaná a více napoví dvě následující kola, kdy hraje Bílé Podolí dvakrát doma okresní derby - s Tupadly (změna oproti původnímu rozpisu - v neděli od 17 hodin) a se Sázavou.

Branky: 42. Pohan, 53. Jonzsta - 32. Semínko, 45. Švadlenka, 70. Bareš

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Mužátko - Josef Fejfar, Trpišovský (88. Štoček), Zelený, Spáčil (65. Jelínek) - Švadlenka, Šálený.

Zpět