Áčko přivezlo z Poříčan cenný bod

16.05.2011 14:31

Poříčany - FC Bílé Podolí 1:1 (1:1)

Fotbalisté Bílého Podolí odjížděli do Poříčan v bojové náladě, protože ze třech posledních zápasů I.B třídy získali 9 bodů. Trenéři Toman s Myslivcem však museli vymyslet, kdo nahradí zraněného Michala Semínka na stoperské pozici. Rozhodli se pro kapitána Mirka Šáleného, který svým výkonem nezklamal a dokonce vstřelil gól znamenající cenný bod.

Hned na začátku zaujali domácí svou výškovou převahou, ovšem paradoxně právě ze vzduchu otevřeli skóre hosté. Běžela 8. minuta, Luboš Štoček zahrával přímý kop v podobě zkráceného rohu a Šálený hlavou trefil přesně horní růžek domácí branky - 0:1. Hosté byli při chuti, v 11. minutě našel Fejfar Šilhu, který ve vápně zakončoval nad. V 16. minutě o sobě dali vědět také domácí, ovšem obrana podolských dokázala střelu z nebezpečné pozice zblokovat. V 19. minutě kopali domácí roh, využili ve vápně svou výškovou převahu, ovšem dobře postavený Šilha vykopl míč z prázdné brány (viz fotogalerie). Ve 23. minutě bylo srovnáno - po závaru ve vápně hostů se domácí prosadili střelou zblízka - 1:1. Ve 25. minutě mohlo být ještě hůře, ale proti střele ze strany se vyznamenal Červinka. Ve 35. minutě se dostal po rohu k hlavičce Jelínek, ale z velkého úhlu nedokázal usměrnit míč do brány. Ve 40. minutě mohli opět hosté vést, Fejfar vysunul Chmelaře, který postupoval sám na bránu, po zemi obstřelil brankáře, ale bohužel míč šel metr vedle branky. Ve 42. minutě se hosté gólu dočkali, ovšem pro domnělý faul neplatil. Poločas tak skončil nerozhodně.

Druhý poločas začali domácí náporem - ve 49. minutě měli dobrou příležitost po standartce ze 17 metrů, ovšem střela šla vysoko nad. V 52. minutě se dostali do dobré střelecké pozice Jelínek, hlavou míč dobře trefil, ale ještě lépe zasáhl domácí brankář a konečky prstů střelu vytěsnil na roh. V 60. minutě Červinka vyrazil centr na malé vápno, kde byl domácí útočník, který však v záklonu branku přestřelil. Domácí měli snahu zápas rozhodnout, ale jejich střelecká nemohoucnost jim v tom bránila. V 70. minutě trefili tyč z 10 metrů (viz fotogalerie), v 74. minutě po rohu mířila hlavička těsně vedle a v 85. minutě po standartce netrefil hráč z metru odkrytou bránu. V 90. minutě přišla ještě jedna gólovka domácích, ovšem naštěstí šel míč vedle a utkání tak skončilo remízou 1:1. Remíza je asi zasloužená - hosté byli lepší v prvním a domácí zase ve druhém poločase. Domácí si dokázali vypracovat více brankových příležitostí, ale ty podolské zase byly nebezpečnější.

V tabulce tak mají oba soupeři 26 bodů a náskok 4 body na sestupové příčky. V příštím kole přivítá Bílé Podolí tým Tupadel a v derby se bude snažit vyhrát, aby se opět o kousek přiblížilo záchraně v krajské soutěži. Utkání se hraje v sobotu 21. května od 17 hodin a jste na něj srdečně zváni!

Fotogalerie: Poříčany - FC BP

Branka: 8. Šálený

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Šálený, Štoček, Mužátko - Skala, Josef Fejfar, Zelený, Šilha (70. Spáčil) - Jelínek (90. Jakub Fejfar), Chmelař (80. Švadlenka)

Zpět