Áčko rozhodlo o výhře se Sadskou už v první půli

03.11.2014 19:25

Bílé Podolí - Sadská 3:0 (3:0)

Dva zápasy doma, šest bodů, skóre 7:0. Podolští po Liblici porazili doma s nulou i Sadskou a snaží se zachránit nepovedenou sérii pěti zápasů bez bodu. Aktuální je jiná série - v posledních čtyřech zápasech Kobylky vždy bodovaly.

Podolští začali zápas aktivně a už ve 2. minutě šli do vedení - Trpišovský prošel do vápna, míč po obrovské chybě obrany hostů prošel až k Čakovskému, který z malého vápna nekompromisně zavěsil pod břevno - 1:0. Domácí hráči vyčkávali, co soupeř předvede, ale Sadské se kombinace nedařila a za zmínku stojí jen střela Melíška z hranice vápna - Nečas však výborným zákrokem vyrazil na roh. Ve 29. minutě se k míči dostal Trpišovský, prošel přes dva protihráče až do vápna a jeho zpětnou přihrávku srazil obránce do protipohybu brankáře - 2:0. Ve 35. minutě mohl zvýšit Brunclík, který po Štočkově trestném kopu zakončoval na zadní tyči těsně vedle. Hosté se snažili o snížení, ale do vápna se dostali jen dvakrát - rohový kop prošel malým vápnem naštěstí bez povšimnutí hráčů Sadské a nebezpečný trestný kop na zadní tyči Jech promáchl. A tak udeřily Kobylky - Štoček krásně vysunul Švadlenku, který sám před brankářem zakončil levačkou na zadní tyč - 3:0. Ještě jeden gól mohli Podolští přidat, ale Kupka Čakovského roh poslal kolenem nad bránu.

Úkol do druhé půle byl hlavně neinkasovat, což možná trochu uškodilo tempu hry, ale důležitější je, že se to povedlo.. Podolští se nikam nehnali a Sadská zase neměla sílu na déle trvající tlak. Nejblíže snížení byli hosté v 70. minutě po krásné střele Plota z 20 metrů, ale Nečas si nulu vzít nenechal a vyrazil na roh. Na druhé straně Čakovský prošel do vápna, kde byl ze zadu sražen - penalta. Jenže Mužátko bránu překopl a pokračovalo se za stavu 3:0. V poslední minutě mohl přidat další branku Chmelař, který byl u míče dříve než hostující brankář Král, ale pomalu se kutálející míč skončil mimo jeho tyče. Zápas skončil výhrou domácích fotbalistů 3:0.

Ve velmi důležitém utkání pomohl domácím rychlý gól, který se nakonec ukázal jako vítězný. Přestože ve druhém poločase mohly Kobylky svůj náskok ještě navýšit, s výhrou 3:0 musí být spokojení. Stejně tak diváci, kteří si spolu s fotbalisty užili další vítěznou děkovačku. Podolští se v tabulce dotáhli na Sadskou a už čtyři zápasy v řadě neprohráli. Sérii se pokusí prodloužit v Poděbradech, kde nastoupí na hřišti tamní Bohemie v sobotu ve 14 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Sadská

Branky: 2. Čakovský, 29. vlastní, 39. Švadlenka.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Šálený, Martin Šváb, Mužátko - Čakovský, Hájek, Štoček (67. Chmelař), Brunclík - Švadlenka, Trpišovský.

Sestava Sadská: Král - Mjartan, O. Jech, Zubák, Svoboda, Čapek, J. Jech, Štácha, Melíšek, Plot, Jirásek. Střídali: Šafránek, Jindra, Červinka, Kaňka.

Rozhodčí: Šnýdr Miroslav - Šťastný Pavel, Kubečka Pavel.

Diváků: 70.

Zpět