Áčko si poradilo s posledním týmem tabulky, Brandýsu nasázelo čtyři branky

30.09.2012 18:09

Bílé Podolí - Brandýs nad Labem / Stará Boleslav 4:1 (2:1)

Po výprasku v Ostré si Podolští nepřipouštěli nic jiného, než zisk tří bodů proti poslednímu celku tabulky. Ačkoli úvod zápasu nebyl šťastný, dokázali domácí skóre otočit a jasně zvítězit.

Úvod zápasu vypadal jako pokračování z Ostré - v 9. minutě si na centr pohodlně vyskočil Šmejkal a z malého vápna poslal hosty do vedení - 0:1. Domácí se chtěli dostat do hry a ve 20. minutě mohlo být vyrovnáno - Jelínek obral o míč váhajícího obránce, nahrál před prázdnou branku Švadlenkovi, který však netrefil míč ideálně a brankář jej sebral. Ve 22. minutě se k trestnému kopu postavil Antoš a střelou přes zeď srovnal na 1:1 (viz video). Obrat domácí dokonali ve 26. minutě - opět po trestném kopu. Tentokrát se k míči postavil Mužátko, jeho jedovku brankář neudržel a Švadlenka dorazil - 2:1 (viz video). Ve 34. minutě se připomněli hosté. Loženku z hranice penalty však poslal útočník nad. Ve 36. minutě střílel z dalšího trestného kopu Svoboda těsně nad, ve 37. minutě málem udeřilo na druhé stranu - hostující hráč sice ve vyložené šanci obstřelil vyběhnuvšího Červinku, ale s ním i branku, a tak poločas skončil 2:1.

Druhý poločas začali aktivněji hosté snažící se o vyrovnání, ale Červinka nebezpečnou střelu z 20 metrů vyrazil na roh, stejně jako o chvíli později podobnou dělovku. V 63. minutě rozjeli domácí brejk, Fejfar nacentroval do vápna na Jelínka, kterého stoper zastavil nedovoleně a penaltu proměnil Antoš - 3:1. Okének v obraně hostí přibývalo a jedno z nich využil v 76. minutě Fejfar, když krásně přehodil vyběhnuvšího brankáře - 4:1. Hosté v tuto chvíli neměli ani síly, ani příliš času na zvrat, takže se zápas v poklidu dohrál. Spokojení diváci se dožadovali "bůra", který málem přišel po spolupráci Spáčila se Švábem v 90. minutě, ale střela šajtlí druhého jmenovaného jen těsně minula šibenici přihlížejícího brankáře. I tak si diváci užili pozápasovou děkovačku.

Kobylky si tak připsaly "povinné" tři body a mohou vyhlížet dalšího soupeře. V neděli zajíždějí do Poříčan, hraje se od 16 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Brandýs

Branky: 22. a 63. z penalty Antoš, 26. Švadlenka, 76. Fejfar - 9. Šmejkal

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Mužátko, Svoboda - Josef Fejfar, Švadlenka, Šálený, Chmelař (82. Spáčil) - Antoš (73. Zelený), Jelínek (88. Šváb).

Sestava Brandýs: Šulc - Štěpánek, Štěpán, Přibyl, Rek, Stross, Souček, Kulatka, Bramborec, Šmejkal, Bláha. Na střídání: Zvoníček, Formánek, Moško, Poživil.

Rozhodčí: Bez - Roth, Tvaroh

Diváků: 71

Video:

gól Jiřího Antoše ve 22. minutě

gól Tomáše Švadlenky ve 26. minutě

penalta Jiřího Antoše v 63. minutě

Zpět