Áčko si před domácími fanoušky napravilo reputaci a porazilo třetí Sokoleč

08.06.2014 19:25

Bílé Podolí - Sokoleč 1:0 (1:0)

Do Bílého Podolí přijela třetí Sokoleč, která vždy v posledních pěti letech brala v utkání s Kobylkami tři body - ať už to bylo doma nebo venku. Tentokrát Podolští zabrali a díky jedinému gólu Pavla Šimona dokázali neoblíbeného soupeře porazit.

Zápas se hrál ve velkém vedru, ale ze začátku měl tempo a oba celky se dostaly do šancí. V 5. minutě si narazil Brunclík se Švadlenkou a svou střelou napnul síť, bohužel jen z boku. Na druhé straně po rohu hlavičkoval Čáp těsně vedle. Podolští hodně hrozili ze vzduchu - po Šimonově rohu hlavičkoval Kupka nad bránu. Po Štočkově trestném kopu byl u míče Semínko dříve než brankář Kun, ale také bránu přestřelil. Dvě střely hostů ze střední vzdálenosti Nečas pokryl a dvakrát na poslední chvíli zažehnal rodící se gólovku stoper Semínko. Ve 30. minutě se míč po ose Kupka - Štoček - Šimon dostal do vápna, kde si poslední jmenovaný pohrál s obráncem a levačkou na přední tyč trefil přesně - 1:0. Hosté dělali v obraně nečekaně mnoho chyb a další takovou mohl využít Štoček, který měl na hranici vápna nabito, pálil do protipohybu Kuna, jenže bránu těsně minul. Poločas tak vyhráli domácí 1:0.

Ve velkém vedru rychle ubývaly síly, a tak Podolští vycházeli ze zajištěné obrany a přepustili aktivitu Sokolči. Ta se snažila dostat do zakončení kombinací po zemi, ale finální přihrávky obrana zachytávala. Kozel pálil po rohu vysoko nad a v největší šanci na vyrovnání zakončoval Čáp z 10 metrů jen Nečasovi do náruče. Na druhé straně mohl zvýšit Šálený, ale místo zakončení brejku ještě neúspěšně hledal spoluhráče. V 69. minutě hostující brankář nedoskočil na Svobodův centr, ale Brunclík nedokázal do odkryté brány míč usměrnit. Žádná další šance nepřišla, takže si podolští fotbalisté mohli vychutnat poslední letošní vítěznou děkovačku s fanoušky po vítězství 1:0.

V zápase měli častěji míč na svých kopačkách hosté, ale Podolští měli více šancí a díky trefě Šimona berou tři body možná i zaslouženě, i když je pravda, že kdyby jako první udeřili hosté, mohlo to dopadnout přesně naopak. Díky tomu se dostali na třicetibodovou hranici, která se po nepovedeném podzimu zdála jako utopie. Zatímco na podzim nezískal podolský FC ani jeden bod (!) proti týmům z první poloviny tabulky, na jaře prohráli jen v Lysé a s Poříčany, v ostatních zápasech dokázal bodovat a celkem získaných 11 bodů bylo stěžejních na cestě k záchraně. Vítězství se Sokolčí je nejlepší způsob, jak poděkovat podolským fanouškům za podporu během celé sezóny. V sobotu čeká všechny Kobylky rozlučka, ještě před ní však jede áčko do Sadské, aby odehrálo poslední zápas v soutěži. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Sokoleč

Branka: 29. Šimon.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Semínko, Svoboda - Šimon, Šálený, Brunclík (80. Kachmarskyy), Štoček (75. Skala), Fejfar - Švadlenka.

Sestava Sokoleč: Kun - Mojžíš, Soukup, Kotek, Hruška, Kulhánek, Kozel, Němec P., Hlavatý, Košický, Čáp. Střídali: Němec L., Vodvářka.

Rozhodčí: Sandev Patrik - Řičica Jíří, Hájek Lukáš.

Diváků: 45.

Video:

šance Michala Semínka

šance Jaromíra Kupky

Zpět