Áčko splnilo povinnost a porazilo Břežany

11.04.2016 11:22

Bílé Podolí - Břežany II 7:0 (3:0)

Podolští řešili před zápasem problémy se sestavou. Ve stejnou dobu totiž hrálo béčko a abnormálně vysoký byl počet absencí - z důvodu zranění, dovolené nebo trestu chyběli Chmelař, Čakovský, Kupka, Trpišovský, Nečas, Semínko, Kachmarskyy, Doubek, Vondra, Jakub Fejfar a Frčka! Navíc se ke zraněným během zápasu přidali ještě Jelínek a Červinka. Přesto Podolští dali dohromady dvě jedenáctky a nad Břežany bez problémů zvítězili.

Celý zápas pršelo, ale i na těžkém terénu měli domácí převahu a vytvořili si gólové šance, jenže Jelínek, Toman a dvakrát Weinlich v zakončení neuspěli. Až ve 30. minutě využil Jelínkovu přesnou přihrávku Švadlenka a otevřel skóre - 1:0. Jelínek následně dvakrát v rozmezí dvou minut zakončil své samostatné úniky a prakticky rozhodl o osudu zápasu - 3:0. Do poločasu ještě spálili své šance Weinlich, Jelínek a Švadlenka.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, domácí útočili a zahazovali své šance. V 62. minutě musel pro zranění kolene odstoupit brankář Červinka, ale Podolští již neměli nikoho na střídání, tak museli dohrávat poslední půlhodinu v deseti a do brány se postavil Bohuslav Šváb. Přesto Kobylky přidaly ještě čtyři branky - v 65. minutě se trefil Weinlich po přihrávce Štočka - 4:0. V 75. minutě zakončil Weinlich přesně tentokrát po Fejfarově přihrávce - 5:0. Šestý gól přidal Švadlenka po střele z vápna a gólový účet uzavřel po Šáleného přihrávce Weinlich, který v nastavení zkompletoval hattrick - 7:0.

Podolští si vylepšili skóre a po dlouhé době jsou v plusu. Bodově však stále platí náskok pěti bodů na sestupové příčky, protože všechny celky ze spodku tabulky vyhrály. Očekávané vítězství a tři body jsou sice doma, ale na už tak přeplněnou marodku přibyli další dva hráči. Kobylky teď čeká další těžká venkovní mise - Bohemia Poděbrady. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: Weinlich 3, Švadlenka 2, Jelínek 2.

Sestava FC: Červinka (62. Bohuslav Šváb) - Martin Šváb, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Josef Fejfar, Luboš Štoček, Hájek, Tomáš Švadlenka - Weilnich, Jelínek (46. Bohuslav Šváb).

Rozhodčí: Novotný Václav - Zoufalý David, Šafránek Jan. Delegát: Halaš Josef.

Diváků: 30.

Zpět