Áčko v Jíkvi neproměnilo šance a odjelo s prázdnou

08.09.2022 14:50

Jíkev - Bílé Podolí 6:2 (3:1) 

Mužstva Jíkve i Bílého Podolí nezačala sezónu podle představ a po dvou zápasech měla pouze po bodu. Vzájemný zápas zvládli lépe Jíkevští, kteří díky šesti vstřeleným brankám přestříleli Kobylky. Utkání začalo tlakem domácích, kteří se dokázali dostat i do zakončení, ale Dastych byl pozorný a dobře zasáhl. Po úvodní čtvrthodině se hra vyrovnala a naopak to byli hosté, kteří si díky sérii rohových kopů vynutili převahu, ale míč skákající po malém vápně nedokázali dostat do sítě. Skóre otevřel ve 20. minutě Zejmon, který usměrnil na zadní tyči míč do prázdné brány - 1:0. Už ve 23. minutě bylo vyrovnáno poté, co Štoček poslal do úniku Švadlenku, jehož zpětnou kličku ve vápně zastavil obránce jen za cenu faulu a nabídnutou penaltu zužitkoval Štoček, i když Blažek vystihl směr - 1:1. Na malém hřišti se hra přelévala ze strany na stranu, doslova z vápna do vápna. Ve 25. minutě mohl poslat Kobylky do vedení Doubek, ale z vápna nedokázal přesně zakončit. Nebezpečnější však byli domácí - Dastych vyřešil samostatný únik, s následnou dorážkou mu pomohla obrana na brankové čáře. Ve 38. minutě zahráli domácí signál z trestného kopu, po následném centru si míč odražený od tyče srazila dezorientovaná obrana do vlastní sítě - 2:1. Podolští chtěli ještě do poločasu vyrovnat, ale po nepovedené standardce a rychlém protiútoku se dostal do úniku Klimpl a zvýšil na 3:1. 

Pro hosty byla poločasová ztráta studenou sprchou, a tak druhou půli začali náporem a gólovou šancí, ovšem Kupka po Štočkově centru přestřelil bránu z malého vápna. Švadlenka byl v 52. minutě úspěšnější a hlavou vykřesal naději - 3:2. Bohužel domácí si dvoubrankový náskok vzali rychle zpět, dokonce ho za pár minut navýšili na 5:2. I v této situaci se hrála otevřená partie - hosté dobře kombinovali a dokázali si vypracovat šance, ale Švadlenka hlavou z gólové pozice přestřelil, Weinlich zase svou stoprocentní šanci poslal vedle. Střely Cakla a Štočka dokázal zázračně vyrazit Blažek, jednou obránci vykopávali míč z prázdné brány. A tak uzavřeli skóre domácí brankou na 6:2. 

Ačkoli skóre vypadá hrozivě, hra Kobylek nebyla špatná, ale domácí byli mnohem efektivnější v zakončení a vyhráli zaslouženě. Podolští se díky špatnému skóre propadli na dno tabulky a mají přes sebou nelehký úkol - obrat o body dosud stoprocentní Velim. Hraje se v sobotu od 17 hodin. 

Branky: 20. Zejmon, 38. vlastní, 33. a 75. Klimpl, 61. a 64. Veselý - 23. Štoček z penalty, 52. Švadlenka. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Weinlich - Dvořák, Kubát, Štoček ml., Fejfar - Doubek (55. Cakl), Tomáš Švadlenka (88. Jukl). 

Sestava Jíkev: Blažek - Schubert, Náhlovský, Klimpl, Fichtner, Kyrlyk, Šittich, Zejmon, Mikolanda, Veselý, Pikous. Střídali: Másílko, Pařízek. 

Rozhodčí: Mrázek Radek - Šíma Michal, Kaucký Miloš.

Zpět