Áčko veze bod z Lysé, Nečas nedostal gól ani z penalty

29.03.2015 21:44

Lysá nad Labem - Bílé Podolí 0:0

Po domácí remíze s Kouřimí vyjížděli Podolští na hřiště souseda v tabulce - Lysé. Průběh hry byl vyrovnaný, ale největší šanci měli domácí, jenže Nečas pokutový kop chytil a zařídil pro Kobylky bod.

Lysá vstoupila do utkání nervózně a díky aktivnímu napadání měli hosté více ze hry. V 10. minutě Štoček našel Semínka, který přehlavičkoval v souboji brankáře Mullera, ale odkrytou bránu těsně minul. V 15. minutě se do vápna dostal Švadlenka, obránce ho zastavil zřejmě nedovoleně, ale penalta se nepískala. Ve 20. minutě postupoval Semínko z úhlu sám na brankáře, ale vysoko přestřelil. Domácí se dostali do vápna až ve 25. minutě - po souboji v rohu vápna rozhodčí nařídil penaltu! Brankář Nečas ji bravurně vyrazil a ještě stačil odehrát na roh před dobíhajícími útočníky - stav byl i nadále bezbrankový. Domácí pomalu vyrovnali hru a dostali se několikrát k zakončení, ale tři střely zpoza vápna Nečas s jistotou ukryl ve své náruči. Na druhé straně se dvakrát dostal do nebezpečné pozice Hájek, ale místo střely volil ještě kličku, kterou obránci vystihli. Poločas skončil bez branek.

Ve druhém poločase domácí měli míč častěji na svých kopačkách, ale k ohrožení branky se příliš nedostali. V 65. minutě si Nečas poradil s nebezpečnou hlavičkou po rohu. Na druhé straně postupoval sám na brankáře Šimon, ale míč si předkopl. Kluzký terén dělal problémy oběma celkům a míč často končil v zámezí. V 85. minutě si Švadlenka hlídal ofsajdovou lajnu a mohl postupovat sám na bránu, ale rozhodčí sporný ofsajd odmával. Poslední šanci měli domácí, za to vyloženou - v 90. minutě kopali trestný kop z 18 metrů, ale zamířili vedle. Zrodila se tak bezbranková remíza.

Po průběhu zápasu je dělba bodů zřejmě zaslouženým rozuzlením. V prvním poločase měli sice hosté více šancí, ale tu největší neproměnili domácí. Díky zisku bodu prodloužili Podolští sérii bez porážky na osm zápasů a určitě budou chtít pokračovat v domácím zápase proti první Libici. Hraje se v neděli od 16:30.

Branky: -

Sestava FC: Nečas - Fejfar (75. Kupka), Šálený, Semínko, Svoboda - Čakovský, Hájek, Martin Šváb, Šimon - Štoček, Švadlenka.

Sestava Lysá: Müller - Kodeš (46. Horváth, 80. Šťastný), Novák, Schneiberg (46. Rudzan), Gregar - Schulz, Růžička, Poborský, Hodboď - T. Kříž, Hanke (76. J. Kříž).

Rozhodčí: Svoboda Richard - Mareš Bohumil, Krejsa Josef. Delegát: Netahlík Rudolf.

Zpět