Áčko veze z Nespek zasloužený bod za bezbrankovou remízu

04.06.2012 15:03

Nespeky - Bílé Podolí 0:0

Do Nespek jeli fotbalisté Bílého Podolí bez nervů, protože měli v kapse záchranu. Možná právě proto podali v Nespekách kvalitní výkon, po kterém si vezli zasloužený bod za bezbrankovou remízu.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, hrálo se jen po vápna. Největší ohrožení pro domácího brankáře znamenal Štočkův roh, který orazítkoval břevno a ve 41. minutě střela Jelínka, která však postrádala razanci. Domácí stříleli nebezpečně zpoza vápna, ale nad. Další nadějně rozjeté akce včas likvidovala obrana s Nečasem v zádech.

Ve druhém poločase přišly i šance - v 52. minutě si narazil Semínko s Jelínkem, první jmenovaný se ocitl sám před brankářem, který jej výborným zákrokem vychytal. V 59. minutě se připomněli s loženkou domácí, ale Nečas vyrazil. V 63. minutě šla střela domácích zpoza vápna těsně vedle, v 67. minutě na druhé straně mířil nepřesně Jelínek. V 78. minutě se po nedůrazném odkopu po rohu dostali ke střele z dobré pozice domácí, naštěstí šla vysoko nad. V 82. minutě domácí zahrozili z trestného kopu z 18 metrů, nepříjemná střela šla naštěstí vedle. Poslední příležitost na změnu skóre zmařil v 87. minutě Nečas, když střelu vyrazil na roh. Gól nakonec nepadl - domácí měli možná více ze hry, ale Podolští výborně přistupovali k hráčům a nepouštěli domácí do šancí. Na loženky to skončilo nerozhodně 2:2, na skóre také nerozhodně a zřejmě zaslouženě - 0:0. Na cestu domů se vydali Podolští z vesela - záchranu si uhráli sami bez ohledu na výsledky sestupem ohrožených soupeřů.

Ačkoli gól nepadl, diváci se nenudili a obě mužstva svým nasazením a důrazem v osobních soubojích dokázala udržet divákovu pozornost. Kobylky dokázaly neprohrát popáté v řadě, stejně tak pokračuje série brankáře Nečase, který na jaře v áčku ani v béčku ještě nepoznal hořkost porážky. Podolští mají plusový bodík v tabulce pravdy a pokud budou hrát podobně proti Poříčí, nemusí se kvalitního soupeře obávat. Hraje se v sobotu od 17 hodin v Bílém Podolí.

Fotogalerie: Nespeky - FC BP

Branky: -

Sestava: Nečas - Mužátko, Bareš, Semínko, Spáčil - Josef Fejfar, Štoček (61. Zelený), Trpišovský (80. Kupka), Švadlenka - Jelínek, Šálený.

Video:

břevno Luboše Štočka

přímý kop Honzy Zeleného

roh hostů a následný závar

roh domácích a následný závar

přímý kop domácích

a cesta domů :-) :-) :-)

Zpět