Áčko z Rožďalovic body nepřivezlo

25.10.2010 08:12

Rožďalovice - FC Bílé Podolí 4:0 (2:0)

Hráči a fanoušci Bílého Podolí odjížděli do dalekých Rožďalovic s cílem získat alespoň bod, i když kvůli absencím Semínka a Chmelaře věděli, že je čeká těžký úkol.

První poločas začal nejhorším možným způsobem - během první čtvrthodiny se domácí dostali dvakrát na dostřel podolské brány a bylo z toho vedení 2:0. To otřáslo s hosty natolik, že si během prvního poločasu vytvořili jen náznaky šancí, ale ani Jelínek, ani Šálený se neprosadili. V pohodě hrající domácí hlídali náskok a poločas skončil jejich dvougólovým vedením.

V druhém poločase se podolští herně zvedli a přišly i šance. Jelínek, Skala ani Antoš však neuspěli a když z brejku přidali domácí třetí branku, bylo rozhodnuto. Hosté si mohli připsat alespoň čestný úspěch, ale nařízenou penaltu Spáčilovi zlikvidoval brankář, který byl pro podolské prostě nepřekonatelný. Kromě penalty dokázal číst kolmé přihrávky za obranu - takto několikrát zlikvidoval rodící se šance hostů. V poslední minutě přidali domácí čtvrtý gól a zápas tak skončil jejich zaslouženým vítězstvím.

Kobylky si trochu zkomplikovaly situaci, protože po dvou venkovních prohrách klesly v tabulce na předposlední místo, ovšem pro vysoký počet zápasů hraných venku jen s -3 body v tabulce pravdy, v čemž se rovnají třeba i rezervě Jiren, která je na 6. místě. Pro podolské to byl teprve druhý zápas v sezóně, kdy se nedokázali gólově prosadit. Pevně věříme, že si góly schovali na sobotu 30. října, kdy na svém hřišti přivítají od 14.30 celek Sadské. Všichni jste na tento zápas srdečně zváni!

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Mužátko, Štoček, Šmíd (65. Šilha) - Skala, Zelený (82. Chudomel), Šálený, Spáčil - Antoš, Jelínek

Zpět