Ani přes drtivý nápor Kobylky Pečkám gól nedaly

27.08.2022 19:23

Bílé Podolí - Pečky 0:2 (0:1)

Podolští měli pro domácí zápas jasný cíl - potvrdit bod z venku i na domácím hřišti, ale proti neoblíbenému soupeři se to nepodařilo. Pečky dvakrát skórovaly a odvezly si všechny body.

První poločas byl z domácí strany hodně nervózní. Narozdíl od zápasu v Semicích Podolští nechtěli jenom vyčkávat, co předvede soupeř, ale kombinace se jim nedařila a hosté si vytvořili tlak díky velkému počtu rohových a přímých kopů. Nebezpečné byly dva rohy - jeden obrana dokázala s vypětím všech sil vyřešil, druhý hosté z malého vápna přestřelili. Na druhé straně se Podolští do zakončení dostali sporadicky - Kupkovu hlavičku pod břevno Cmár zkrotil, Štočkův přímý kop směřující do šibenice hostující brankář senzačně vyrazil na roh. První poločas rozhodla nedůslednost ve vápně při bránění standardní situace - Sova se uvolnil a jeho zpětnou přihrávku si Podolští srazili do vlastní sítě - 0:1. A to ještě Dastych vychytal samostatný únik, opět po nedůrazu v obraně, dvou prohraných soubojích a špatném zajištění.

Podolští si nechtěli připustit, že odejdou ze zápasu bez bodů, do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji a vynutili si územní převahu. V 55. minutě Podolští po dobrém napadání donutili brankáře k nepřesnému odkopu, Štoček bleskurychle vracel míč z 35 metrů do brány, ale ten se odrazil od břevna! Dobíhající Weinlich v těžké pozici nedokázal míč přes obránce propasírovat do sítě. Střelecké příležitosti domácích přibývaly, ale Cmár moc práce neměl - Štoček mířil vedle, Kubát nad a Weinlichovi se po kličce ve vápně zakončení nepovedlo. Ani Dastych moc práce neměl, ale když už musel zasahovat, tak se pěkně zapotil - po tečované střele se skvěle natáhl k tyči, sebral i několik střel z dálky. Ale více ze hry měli domácí - Štočkovy centry však dokázala však dobře organizovaná obrana odvracet. Velkou šanci měl Kupka opět po Štočkově centru, ale Cmár opět skvěle zasáhl, stejně jako po Skalově bombě pod břevno. Štoček se dostal k odraženému míči a z hranice vápna svou bombou konečně Cmára překonal, ale hráč stojící na brankové čáře míč vykopl. A když už Kobylky po Weinlichově zpětné hlavičce a Kupkově zakončení gól daly, pískal se ofsajd a skóre se neměnilo. Hru na maximální riziko potrestali hosté v 88. minutě po rychlém brejku - 0:2.

Už ve třetím zápase v řadě proti Pečkám nezískali Podolští ani bod a navíc nedali ani gól - po loňských porážkách 0:4 a 0:1 přišla tentokrát prohra 0:2. Bod byl na dosah, ale Kobylky si zřejmě vybraly štěstí v Semicích, tentokrát jim nebylo přáno. Není na místě věšet hlavu, výkon nebyl špatný, do dalších zápasů je však potřeba zvýšit efektivitu v zakončení. Hned v dalším zápase by bylo potřeba získat body, ale v Jíkvi to bude těžké. Hraje se v neděli od 17:00.

Branky: 40. vlastní, 88. Brunclík.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Kupka, Šálený, Fejfar - Tyšer, Skala, Štoček ml., Kubát (76. Dvořák), Weinlich - Tomáš Švadlenka.

Sestava Pečky: Cmár - Brunclík, Bydlák, Švára, Muller, Richter, Kašpárek, Pikner, Cihlář, Sova, Křivský. Střídali: Havelka, Zborník, Pikner, Zajíc.

Rozhodčí: Petýrek Václav - Špaček Jaroslav, Horák Matěj.

Diváků: 70. 

Zpět