Ani ve druhém domácím zápase áčko nebodovalo, Velim B vyhrála o gól

10.09.2022 19:32

Bílé Podolí - Velim B 1:2 (0:1)

Podolští měli po třech kolech jediný bod, takže proti Velimi bodovat potřebovali. Jenže hosté dosud neztratili ani bod a tato bilance jim zůstala i po zápase. 

Přitom do utkání lépe vstoupily Kobylky a v 7. minutě Tyšer po Švadlenkově přiťuknutí na malém vápně zakončoval vedle. V 10. minutě přišla druhá gólovka, když Kupka hlavičkoval do poloprázdné brány, ale trestuhodně přestřelil. To už se hra vyrovnala a hosté si vynutili tlak, ale několik rohových kopů nedokázali zužitkovat. Ve 14. minutě už se skóre měnilo, když po rychlém protiútoku skóroval Kasal - 0:1. Hosté se dostali na koně a dařila se jim kombinace, zatímco domácí spoléhali na standardní situace. Dastych měl práci ve 28. minutě, kdy střelu z vápna vyrazil na roh, na druhé straně se Dejmek za Štočkovou střelou jenom ohlédl, ale míč těsně minul levou tyč. Jednou z mála střel, které mířily na bránu, byl Fejfarův pozdrav z 20 metrů, jenže brankář byl na místě. Ve 38. minutě se po dobrém Švadlenkově napadání dostal k zakončení Tyšer, ale Dejmek skvěle vytěsnil míč na roh. Poločas skončil nejtěsnějším vedením hostů.

Už tři poločasy nedokázali Podolští na domácím hřišti skórovat, což rozhodně chtěli v tom čtvrtém změnit, jenže byla to spíše křeč. Podolští se snažili prolomit obranu Velimi, ale chyběla kvalita v předfinální fázi, kdy sice několik centrů do vápna přiletělo, ale k nebezpečnému zakončení to nevedlo. Na druhé straně se hosté rychlými narážečkami dostávali k vápnu, několikrát i zakončili, ovšem Dastych spolehlivě zasáhl. Až v 76. minutě se měnilo skóre, bohužel opět na straně hostů, kteří využili nedůrazu v podolské obraně a zvýšili na 0:2. Podolští se nechtěli vzdát a hned se vrhli do útoku - Skala našel svým centrem ve vápně Kupku, který tentokrát mířil přesně k tyči - 1:2. Zbývalo relativně dost času, podolští fanoušci hnali své hráče za vyrovnáním. Dvořák na zadní tyči jen těsně nedosáhl na Štočkův centr, Švadlenkova kličkovaná ve vápně skončila zblokovanou střelou na roh. Štočkův pokus z dálky si Dejmek pohlídal. Na poslední roh v nastavení vyrazil i brankář Dastych, ale hosté se ubránili a mohli slavit tři body za výhru 1:2.

Zápas byl podobný jako ten první domácí s Pečkami - Kobylky nevyužily šance, následně inkasovaly branku a hostům stačilo bránit těsný náskok. Na druhou stranu Velim není náhodou na čele tabulky, má technicky nadstandardní hráče na tuto soutěž. Podolské navíc čeká zápas na půdě dalšího aspiranta na postup, ve Vykáni se hraje v neděli od 16:30.

Branky: 77. Kupka - 14. Kasal, 76. Zajíc.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa - Dvořák, Cakl, Štoček, Fejfar - Tomáš Švadlenka, Tyšer.

Sestava Velim B: Dejmek - Vokřál, Vlk, Bečvařík, Jelínek, Němec, Korenc, Nejedlý, Bláža, Kasal, Kmoch. Střídali: Ceral, Pena, Zajíc.

Rozhodčí: Mižič Jan - Stejsal Miloš, Braunšveig Vojtěch.

Diváků: 70.

Zpět