Béčko napodobilo A tým a proti Záboří získalo první vítězství

09.09.2013 07:10

Bílé Podolí B - Záboří nad Labem 5:1 (2:0)

Podolská rezerva toužila po třech bodech a ve třetím kole se jich konečně dočkala po vítězství nad dosud stoprocentním celkem ze Záboří.

Kobylky si byly vědomy důležitosti zápasu a hned od začátku se nastěhovali na polovinu hostů. Ve 2. minutě pálil Štoček z dobré pozice do brankáře. Ve 12. minutě se Štoček opět dostal k míči ve vápně, byl ze zadu sražen a nařízenou penaltu proměnil Brunclík - 1:0. V zápětí mohlo Záboří vyrovnat, Cimr po trestném kopu vyskočil výše než Beran, ale jeho hlavička šla vedle. Za dvě minuty vedli domácí o dvě branky, protože Svobodova rána z 30 metrů prošla brankáři mezi nohama - 2:0. Brankář Snížek svou chybu napravil ve 30. minutě, když výborně vyrazil Štočkův trestný kop z 20 metrů za zeď. Do poločasu měli oba soupeři po jedné šanci, ale Brunclík pálil do brankáře a na druhé straně Kofroně vychytal Beran.

Místo uklidnění a kontroly hry opět Podolští z kraje druhého poločasu inkasovali - Cimr se probil přes čtyři hráče, předložil Kofroňovi, jehož oblouček z vápna skončil v šibenici - 2:1. Hosté se vrátili do hry, ale jen na pár minut - v 55. minutě se dostal k odraženému míči Brunclík, napřáhl z 25 metrů a krásně zvýšil na 3:1. Hosté se sympaticky snažili s výsledkem něco udělat a málem se jim to povedlo, když těsně před Beranem míč skočil a skončil na tyči. Na druhé straně kopal roh Brunclík a hlavou se prosadil Toman - 4:1. Domácí chtěli přidat i pátou branku, ale Toman mířil nad, Brunclík hlavou do brankáře, Chmelař sám před brankářem také neuspěl. V další šanci Chmelař vybídl Kachmarského, ovšem ten pálil jen do tyče a odražený míč ve skrumáži nikdo nedokázal usměrnit do odkryté brány. V 90. minutě se na to nemohl dívat Svoboda, napřáhl zpoza vápna a jeho nechytatelná bomba šla přesně k tyči - 5:1.

Stejně jako o den dříve áčko, tak ani benago umožnilo soupeři vrátit se do zápasu snížením na rozdíl jediné branky. K vyrovnání naštěstí nedošlo a dalšími brankami Podolští rozhodli o svém jasném vítězství a premiérových třech bodech v nové sezóně. V dalším kole je souběh, hráči béčka bohužel neuvidí derby Bílé Podolí - Kutná Hora. V sobotu zajíždí na půdu vedoucích Bratčic, které také zatím neztratily ani bod.

Fotogalerie: FC BP B - Záboří

Branky: 12. z penalty a 55. Brunclík, 14. a 90. Svoboda - 48. Kofroň

Sestava FC: Beran - Jansa, B. Šváb, Kupka, Svoboda - Horký (54. R. Toman), Brunclík, Skala, Čakovský - Štoček (46. Kachmarskyy), Doubek (75. Chmelař).

Sestava Záboří: M. Snížek - J. Snížek, Hůrka, S. Král, Herodes - Vorlíček, Hollas, J. Král, Cimr - Kofroň, Vobořil. Střídali: Křelina, Šanc, Bořil, Hollas, Miksa.

Rozhodčí: Onderka

Diváků: 50

Video:

gól Davida Brunclíka z penalty ve 12. minutě

Zpět