Béčko oplatilo Vlkanči podzimní porážku

28.03.2011 10:22

Vlkaneč - FC Bílé Podolí B 2:4 (2:2)

V neděli začala jarní část sezóny i pro podolské béčko, které se vydalo do Vlkanče. Po dlouhé zimě byli hráči natěšení, a tak jich přijelo hned 19! Trenéři Šolta se Šturmem však museli vybrat pouze základní jedenáctku a k nim tři na střídání. Důležité bylo nenechat se zmást tabulkovým postavením soupeře, který měl po podzimu pouze 6 bodů, ovšem hned polovinu z nich získal v 1. kole na hřišti Bílého Podolí.

I proto se hosté snažili hned od začátku a v 15. minutě centroval po Dospělově vysunutí Kupka, ve vápně našel hlavu Vávry a ten nedal bránkáři šanci - 0:1. Domácí odpověděli už o 5 minut později, když zmatky ve ve vápně hostů zakončili střelou nad. I přes zakončení akce odpískal rozhodčí penaltu za předešlý zákrok Mužátka. Penaltu proměnil Dobrý do šibenice a bylo to 1:1. Hosté se dále snažili tvořit hru a i přes časté nepřesnosti dokázali dělat obraně Vlkanče problémy. Při jedné z akcí Tomana zastavil obránce míč rukou a protože to bylo ve vápně, pískala se další penalta. Tu Kupka proměnil a hosté opět vedli - 1:2. Hrál se fotbal s mnoha nepřesnostmi, díky nimž se obě mužstva dostávala do šancí. Jednu z nich dokázali domácí využít a Brichta dokázal z malého vápna srovnat na 2:2. Gólovou šanci si ještě před přestávkou vypracovali také Podolští - po Bížově pasu přehodil Kupka vyběhnuvšího brankáře, ale bohužel i bránu, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Druhý poločas začali aktivněji Podolští - v 50. minutě Švadlenka doběhl dlouhý balón, nahrál do vápna a Chudomel využil nedorozumnění v domácí obraně a opět poslal hosty do vedení - 2:3. Následovala pasáž hry, kdy si domácí vypracovali tlak, ale i přes několik dobrých příležitostí nedokázali Nečase prostřelit. Podolští hrozili hlavně z protiútoků, ale ani Švadlenka, ani Toman své šance neproměnili. Až v 80. minutě kopal Toman roh, nejvýše vyskočil Mužátko a uklidil míč od břevna do brány - 2:4. Zvýšit náskok mohl po Švadlenkově akci Kupka, ale z 10 metrů přestřelil odkrytou bránu. Výsledek se již nezměnil a tak Podolští Vlkanči oplatili podzimní porážku a vezou si všechny body.

Branky: Vávra, Kupka z penalty, Chudomel, Mužátko

Sestava: Nečas - Bíža, Mužátko, Svoboda, Šmíd (60. Jansa) - Chmelík (46. Chudomel), Radek Toman, Šilha, Vávra - Dospěl (46. Švadlenka), Kupka

Zpět