Béčko potřetí v řadě bodovalo naplno, doma porazilo rezervu Paběnic

24.09.2013 22:00

Bílé Podolí B - Paběnice B 3:1 (1:0)

Po dvou vítězných zápasech (se Zábořím a v Bratčicích) chtěli Podolští i do třetice bodovat naplno, což se nakonec díky dvou brankám Doubka a jedné Spáčila povedlo. Stínem zápasu bylo zranění Libora Chmelaře, pro kterého musela přijet záchranka.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, přesto se hosté dokázali dostat do šance. V 10. minutě Beran prudkou střelu vyrazil jen k nohám dobíhajícího útočníka, který naštěstí z malého vápna přestřelil prázdnou bránu. Na druhé straně vyzkoušel pozornost brankáře Bendy Chmelař, ale střílel doprostřed. Ve 30. minutě centroval Štoček, Kupka byl u míče dřív než brankář, ale hlavička šla těsně nad. Hosté hrozili hlavně ze standardních situací, ale obrana byla pozorná a nenechala hosty zakončit. Ve 35. minutě si krásně zpracoval dlouhý míč za obranu Štoček, ovšem ani on bránu netrefil. Když už to vypadalo na remízový poločas, tak přišel roh Štočka, na zadní tyči hlavičkoval Doubek a poslal Kobylky do vedení 1:0. Nutno dodat, že na fotbalovou bídu, kterou domácí hráli, to byl zlatý výsledek.

Do druhé půle proto hosté šli s cílem podržet míč a přidat uklidňující druhou branku. V 54. minutě se ke střele dostal Skala, ale Benda byl na místě. V 56. minutě už se skóre měnilo - Skala tentokrát nestřílel, vysunul lépe postaveného Doubka, který si tváří v tvář Bendovi věděl rady - 2:0. Podolští byli při chuti a mohli hned po rozehrávce přidat třetí gól, ale po krásné Skalově pumelici vytáhl Benda stejně pěkný zákrok a vyrazil na roh. Podolští hru kontrolovali a s náznaky paběnických šancí si dokázali poradit už v zárodku. Zvýšení na 3:0 odmítl v gólové šanci Mužátko, o chvíli později Doubek a hlavou mířil vedle i Toman. V 76. minutě došlo k již zmíněnému nepříjemnému zranění Chmelaře, kterého Kupka nešťastně při odkopu napálil míčem do zad. Původně to vypadalo na zlomenou lopatku či klíční kost, později dokonce na zranění páteře, ale vyšetření v nemocnici nejhorší možnost vyloučily. Zápas se po několika minutách ošetřování dohrál a bylo z něj ještě drama, když si centr ze strany srazil pod břevno ukázkovým vlastencem Šilha. Na vyrovnání však hosté neměli ani čas, ani síly. A když Spáčil krásnou střelou zpoza vápna zvýšil na 3:1, rozhodčí zápas ukončil.

Výsledek tentokrát není nejdůležitější - hlavní je, aby zranění Libora Chmelaře nebylo vážné a aby mohl co nejdříve zase běhat po hřišti. Další zápas je souběh - béčko vyrazí do Žlebů, které budou chtít získat první vítězství v soutěži. Hraje se od 16:30.

Fotogalerie: FC BP B - Paběnice B

Branky: 45. a 56. Doubek, 90. Spáčil - 87. vlastní

Sestava FC: Beran - Jansa, Kupka, Šilha, Svoboda - Horký (73. Mužátko), B. Šváb (46. R. Toman), Skala, Chmelař (86. Heřmánek) - Štoček (46. Spáčil), Doubek.

Sestava Paběnice: Benda - Zeman, Petrásek, Sedláček, Novák, Dvořák, Kozel, Fuksa, Blažek, Veselý, Sochr. Střídali: Kunášek, Ulrych, Kodeš.

Rozhodčí: Opočenský

Diváků: 35

Zpět