Béčko si v dešti poradilo s Bratčicemi

14.05.2013 09:41

Bílé Podolí B - Bratčice 7:3 (1:1)

Podolské rezervě se "anglický týden" vydařil na výbornou, získala totiž 9 bodů a výrazným způsobem se přiblížila záchraně ve III. třídě. Diváci si opět přišli na své, když viděli - stejně jako ve středu s Ratajemi - 10 branek. Nevadil jim ani déšť, který se spustil s úvodním hvizdem rozhodčího a neustal po celý zápas.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí - v 10. minutě se dostal do zakončení Skala, brankář Michal ale výborně vyrazil. Ve 22. minutě už Podolští vedli - Svoboda posadil míč na hlavu Štočkovi, brankář jej sice vytěsnil mimo tři tyče, ale dobíhající Toman dal jeden z nejsnadnějších gólů své kariéry (viz video) - 1:0. Ve 25. minutě však bylo vyrovnáno, protože Podolští nezastavili průnik po lajně a ve vápně zcela volný Ronovský pálil k tyči - 1:1. Hosté se vzpamatovali z úvodního tlaku a mohli jít dokonce do vedení, naštěstí pro domácí šla Práškova střela do břevna. Kobylky nechtěli připustit takový vývoj a ještě do poločasu si vypracovali několik gólových příležitostí, ale Chmelař pálil nad, Štoček z trestného kopu těsně vedle, Kupka z bezprostřední blízkosti trefil jen brankáře a neuspěl ani Spáčil. Poločas skončil 1:1.

Co se domácím nepovedlo v prvním poločase, dokázali během pěti minut toho druhého. Nejprve Skala využil chyby v rozehrávce a propálil Michala - 2:1. Ve 48. minutě vyslal Skala do vápna Chmelaře, který bombou zvýšil na 3:1. V 50. minutě už na 4:1 upravil z penalty Štoček, který potrestal faul na Chmelaře. V 75. minutě vystihl další chybu v rozehrávce Kupka a Doubek pěknou střelou k tyči dal na 5:1. Potom si vybrali slabší chvilku i domácí, kteří nechali Říhu snížit dvěma slepenými góly na 5:3. Do té doby spálili další gólové šance Skala, Doubek a Kupka, ale domácí nemuseli litovat, protože poslední slovo měl Štoček, který góly v 85. a v 88. minutě dovršil hattrick a stanovil konečné skóre zápasu na 7:3. Tou dobou už byl bratčický brankář Michal v sanitce, která ho odvezla kvůli zranění kolena. Přejeme Davidu Michalovi brzké uzdravení.

Díky třem bodům s Bratčicemi má podolské benago 33 bodů, které znamenají 7. místo. Po nepovedeném vstupu do jara se tak Podolští dotáhli do středu tabulky a před dalšími zápasy mohou být klidnější. Benago teď čeká těžká série: Suchdol, Kaňk, Chotusice, Sedlec a Kluky - tak uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne. Pokud budou hrát Podolští jako ve třech posledních kolech, určitě ještě nějaké body urvou. V Suchdole se hraje v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Bratčice

Branky: 22. Toman, 46. Skala, 48. Chmelař, 50., 85. a 88. Štoček, 75. Doubek - 25. V. Ronovský, 80. a 81. Říha

Sestava FC: Červinka - Jansa, Šilha, Kupka, Svoboda - Radek Toman (78. Jakub Fejfar), Spáčil, Šváb (62. Horký), Skala - Štoček, Chmelař (55. Doubek).

Sestava Bratčice: Michal - O. Čapek, Havránek, Balvín, Dvořák - Uhlíř, Prášek, J. Čapek, V. Ronovský - Říha, Růžička. Střídal: J. Ronovský.

Rozhodčí: Vojtíšek Radek (Havlíčkův Brod)

Diváků: 30

Video:

první gól zápasu (Radek Toman)

Zpět