Béčko také bez bodu

24.08.2010 13:55

FC Bílé Podolí B - Vlkaneč 2:5 (0:2)

V prvním kole IV. třídy skupiny A okresu Kutná Hora hostilo podolské béčko tým Vlkanče. Úvod zápasu naznačil, že by podolští mohli být nebezpeční, ale Weinlich st. svou šanci neproměnil - mířil vedle. Ve 14. minutě hosté kopali přímý kop ze 30 metrů. Domácí brankář nakopnutý míč podcenil a ten k překvapení všech zapadl pod břevno - 0:1. V 18. minutě si domácí obránci tak dlouho zahrávali, až je hostující útočník o míč obral. Jeho střela šla do tyče, ale u dorážky byl první a do prázdné brány zvýšil na 0:2. Ve 22. minutě se ke slovu dostali i domácí - Šoltovu pěknou střelu z vápna však dokázal brankář vyrazit na roh. První poločas zakončila tutovka hostů, ale míč poskakující v malém vápně naštěstí nikdo do brány neusměrnil. Poločas tak skončil 0:2.

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil - gólovou šancí hostů. V 50. minutě prošel středem hřiště jako nůž máslem vlkanečský hráč a po kličce brankáři trefil odkrytou bránu - 0:3. V tu chvíli to vypadalo s podolskými hodně špatně. Ale protože nechtěli připustit debakl na vlastním hřišti, zvýšili obrátky a začali zatápět obraně Vlkanče. V 57. minutě vysunul Tomáš Chudomel krásnou kolmicí Šoltu, který prudkou střelou z úhlu nedal brankáři šanci - 1:3. Domácí stupňovali tlak a výsledkem byla 65. minuta a centr Šolty z pravé strany, na který si naběhl Doubek a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Najednou se situace obrátila a byli to domácí, kteří diktovali tempo hry. Bohužel stalo se to nejhorší, co se mohlo stát. Prakticky hned z rozehrávky se probil hostující útočník obranou a sám proti Černému nezaváhal - 2:4. Tento gól prakticky rozhodl, protože domácím ve velkém vedru rychle ubývaly síly. Gólový účet zápasu uzavřeli hosté. V poslední minutě chytil domácí brankář malou domů a hosté z nepřímého kopu upravili na konečných 2:5.

Branky: Šolta, Doubek

Sestava: Černý - Ruml, M. Horký, Jakub Fejfar, Procházka - Šolta, T. Chudomel, Weinlich ml. (46. F. Horký), Doubek - Weinlich st. (70. Roušar), Novák

Zpět