Béčko udrželo první místo, porazilo Kačinu

12.09.2011 10:29

Bílé Podolí B - Kačina 3:1 (2:0)

V neděli přivítalo podolské benago na svém hřišti Kačinu, která byla v tabulce jen o skóre za podolskými. Vítězství by pro oba celky znamenalo první místo v tabulce. Z něj se radují domácí, kteří dokázali zvítězit a nabrali tříbodový náskok na čele tabulky. Tři ze čtyř gólů padly z přímých kopů.

Zápas začal tichým uctěním památky obětí leteckého neštěstí u ruské Jaroslavle (viz fotogalerie). Potom naladili hlasivky domácí příznivci a hnali své favority za vedoucím gólem. V 15. minutě se k trestnému kopu z 25 metrů postavil Šváb a vymetl šibenici (viz video) - 1:0. Domácí byli při chuti a v 19. minutě si Šváb zaběhl za obranu, z levé strany nacentroval a Dospěl trefil z první přesně (viz fotogalerie) - 2:0. Hosté se osmělili až ve 21. minutě, kdy Nečasovu pozornost vyzkoušeli z dálky, ovšem domácí brankář byl na místě. Další nebezpečná střela přišla o minutu později, ovšem i tentokrát byl Nečas připraven a vytáhl parádní zákrok (viz fotogalerie). Ve 32. minutě přišel další Švábův trestný kop, který po teči ve zdi skončil na břevně (viz video). Ve 42. minutě hosté dobře zakombinovali, dostali se do vápna, ale závar dokázala domácí obrana uhasit. Ve 43. minutě byl ve vápně faulován Spáčil, obecenstvo si přálo, aby penaltu kopal Ivan Kachmarskyy, ale ten se na ni necítil. Proto se k exekuci postavil Kupka, ale místo potvrzení vedení s penaltou naložil mizerně a bránu překopl (viz video). Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Začátky druhých poločasů nejsou silnou stránkou podolských, což se bohužel opět potvrdilo, když Šuster z 18 metrů trefil přímý kop přesně do šibenice (viz fotogalerie) a zdramatizoval zápas - 2:1. Domácí se snažili o navrácení dvoubrankového vedení, ale Kachmarského hlavička šla těsně nad. V 60. minutě se k přímému kopu postavil Spáčil a přidal třetí gól domácích (viz video) - 3:1. Zbytek zápasu se spíše bojovalo než hrál pohledný fotbal, k čemuž přispělo i několik nešetrných zákroků ze strany hostů. Domácí si už vítězství v klidu pohlídali a mohli slavit tři body.

Kačina byla zatím nejtěžším soupeřem podolského benaga. Domácí zápas zdramatizovali sami - na konci prvního poločasu Kupka nedal penaltu na 3:0 a hned na začátku druhé části hosté snížili na 2:1. Po třetím gólu však měli Podolští zápas pod kontrolou. Uvidíme, jestli kobylky udrží první místo i po příštím kole, kdy v neděli 18. září zajíždí do Žlebů, kde se utkají s tamní rezervou. Hraje se od 16:30.

Fotogalerie: FC BP B - Kačina

Branky: 15. Šváb, 19. Dospěl, 60.Spáčil - 47. Šuster

Sestava: Nečas - Doubek, Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský - Vávra (60. Švadlenka), Radek Toman (75. Jansa), Šváb, Spáčil - Dospěl, Kachmarskyy (55. Chmelař)

Video:

15. minuta - gól Bohuslava Švába z trestného kopu (omluvte prosím sníženou kvalitu videa)

32. minuta - břevno po trestném kopu Bohuslava Švába

43. minuta - penalta, kterou zahodil Jaromír Kupka

60. minuta - gól Honzy Spáčila z trestného kopu

Zpět