Béčko venku opět nebodovalo, nestačilo na Miskovice

16.09.2017 13:28

Miskovice - Bílé Podolí 3:0 (2:0)

Do Červených Peček, které jsou azylem pro Miskovice při domácích zápasech, odjeli Podolští pouze v deseti hráčích - defenzivní taktika tedy byla daná. Jeden hráč navíc byl znát a Miskovice zaslouženě zvítězily.

V úvodu nebyla převaha domácích tak jednoznačná a hosté se dostali i do zakončení, ale Tomanovu střelu zpoza vápna brankář chytil. Na druhé straně obrana nedůsledně odvrátila míč, Brodníček jej poslal placírkou k tyči a Miskovice vedly 1:0. Druhý gól přišel ve 26. minutě po průniku Štěpána, který zakončoval na přední tyč - 2:0. Hned po rozehrávce se do zajímavé střelecké pozice dostali také hosté - Weinlich aktivním presinkem donutil brankáře k chybě a Jansa se dostal k odraženému míči, opuštěnou branku však těsně minul. Na druhé straně nastřelili domácí tyč. Snížit mohl ještě do poločasu Toman, kterému předložil míč Weinlich, ale střílel vysoko nad bránu. Neujala se ani akce Horkého, která zaváněla penaltovým zákrokem, ale nepískalo se a poločas skončil dvoubrankovým vedením "domácích".

Ve druhé půli se bohužel hned v úvodu dostaly Miskovice do tříbrankového trháku a tím zápas prakticky rozhodly - 3:0. Podolští se dostali několikrát k zakončení, ale nešlo o gólové střely - Procházka mířil doprostřed, Weinlichovu střelu brankář vyrazil, Švadlenka mířil nad. Na opačné straně hřiště zase domácí přestřelili prázdnou bránu a Podolští dvakrát vykopávali míč z brankové čáry. Po dorovnání počtu hráčů se i Podolští dostali do brankových příležitostí - Weinlich v 80. minutě udělal kličku brankáři, ale ten ji vystihl, v 84. minutě opět Weinlich ztroskotal na brankáři, který jeho samostatný únik zlikvidoval. Skóre tak zůstalo na stavu 3:0.

Hlavním důvodem prohry bylo téměř sedmdesátiminutové oslabení, za které si však tentokrát Podolští mohli sami, protože se nesešli. V sobotu dopoledne chyběli z různých důvodů Jelínek, Frčka, Fejfar, Mužátko, Horálek, Skala, Chmelař, Šilha a další hráči, kteří by za běžných okolností mohli sestavu doplnit. Nezbývá než se dobře připravit na zápas s Horky, aby do tabulky III. třídy přibyly na straně Kobylek další body opět v domácím zápase. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 16. Brodníček, 26. a 48. Štěpán.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Kupka, Šálený, Procházka - Horký, Bohuslav Šváb, Radek Toman ml., Jansa - Weinlich. Od 67. minuty Štoček.

Sestava Miskovice: Strbík - Herout, Brodníček, Kruliš, Chvála, Krejza, Zich, Kruliš, Štěpán, Podolák, Bachtík.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Zpět