Béčko vyrovnalo v poslední minutě

16.10.2010 18:13

FC Bílé Podolí B - Okřesaneč 2:2 (1:1)

V rámci 9. kola IV. třídy přivítala podolská rezerva celek Okřesanče. Domácí chtěli potvrdit své vítězství z minulého týdne, ale Okřesaneč už není ten celek, jehož body se dají spočítat na prstech jedné ruky.

Než se v prvním poločase domácí rozkoukali, tak hosté udeřili a šťastným gólem se dostali do vedení. To mohli potvrdit v 10. minutě, ale Štoček samostatný nájezd vykryl. V 16. minutě vystřelil Šmíd, brankář vyrazil, ale Toman poslal svou dorážku z těžké pozice nad. V 29. minutě se do šance dostal Dospěl, ale jeho slabá střela se neujala. Domácí stupňovali svůj tlak, ale ani další šance Dospěla po centru Šmída se do brány nedostala a dorážku Nováka brankář chytil. Ve 33. minutě se dostali ke střele i hosté, ale Štoček byl na místě. V 36. minutě měl gól na kopačce Dospěl po Bížově přihrávce, ale trefil jen brankáře. Ve 41. minutě šel sám na brankáře Novák, hostující stoper ho nedovoleně zadržel, ale ačkoli byl poslední, dostal jen žlutou kartu. K přímému kopu z 18 metrů se postavil brankář Štoček a vyrovnal. Domácí mohli otočit výsledek hned v zápětí, ale Dospěl se v další gólové šanci ani k zakončení nedostal. První poločas, který byl plný nepřesností a z nich plynoucích šancí, tak skončil remízou 1:1.

Druhý poločas začali domácí tlakem a chtěli strhnout vedení na svou stranu. Do šancí se sice dostali, ale s jejich proměněním to bylo horší. V 53. minutě vyslal Toman Dospěla do další gólové šance, ale domácí útočník bránu překopl. V 57. minutě si Šilha narazil s Novákem, ale svou střelu poslal vedle. V 60. minutě domácí kopali roh, na Dospělův centr si naběhl Toman, který by hlavičkoval do prázdné brány, ale Doubek ho předskočil a zakončil nad. Hosté se snažili hrozit z protiútoků, ale ty likvidovala již v zárodcích stoperská dvojice Fejfar - Svoboda.  V 73. minutě spálil další gólovku Dospěl, když si sám před brankářem špatně zpracoval míč. V 75. minutě předvedl hostující brankář pěkný zákrok po hlavičce Šilhy, která měla gólové parametry. A tak se stalo co se stát muselo. Po ztrátě míče v 85. minutě se dostali hosté k brejku, který zakončil útočník gólem na 1:2. S podolskými to vypadalo hodně špatně, ale ještě našli síly na vyrovnání. V 90. minutě nakopl Štoček dlouhý balón do vápna, tam ho dobře podržel Toman a nahrál Šilhovi proti noze. Jeho nekompromisní rána se odrazila od tyče do brány a bylo vyrovnáno - 2:2. Rozhodčí nenastavil ani minutu, a tak si oba týmy v zápase plném nepřesností a neproměněných šancí body rozdělily.

Podolští tak mají 14 bodů po 9 zápasech, v tabulce pravdy se však opět propadli do záporných hodnot. Příští týden se hráči podolské rezervy představí opět vlastním fanouškům, když v neděli 24.10. od 15:30 přivítají celek Záboří nad Labem.

Branky: Štoček, Šilha

Sestava: Štoček - Bíža, Svoboda, Jakub Fejfar, Doubek - Šilha, Radek Toman, Ruml (46. Chudomel), Šmíd - Dospěl, Novák

Fotogalerie: FC BP B - Okřesaneč

Video:

gól Luboše Štočka z 41. minuty:

šance Zbyňka Doubka z 60. minuty:

Zpět