Béčko začalo výborně, z derby bere 3 body

29.08.2011 10:37

FC Bílé Podolí B - Horušice 1:0 (0:0)

První mistrovský zápas a hned derby - to byl vstup do sezóny pro podolské benago, které v sobotu na svém hřišti hostilo Horušice. Za pěkného počasí našlo cestu na hřiště mnoho fanoušků obou mužstev, kteří viděli vyrovnaný zápas. Nakonec byli šťastnější domácí, a tak brali všechny body.

V úvodu zápasu byli lepší Podolští, dokázali kombinovat a hrozit ze stran, ovšem kromě několika rohů a střely Švadlenky do boční sítě z náporu nic nevytěžili. Po půl hodině začali přebírat iniciativu hosté, kteří si svou aktivitou vynutili několik faulů kolem šestnáctky domácích, ale gólovou šanci si vypracovali až po rohovém kopu, kdy hlavička skončila na břevně. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhém poločase chtěli domácí rozhodnout, ovšem naráželi na pevnou defenzivní hráz, kterou zkoušel narušit Šilha hlavičkou po rohovém kopu, ale bohužel jeho prodloužení na zadní tyč nikdo nevyužil. Druhý poločas se bojovalo o každý míč. Šanci měli hosté, když nepovedený centr vytahoval Jansa na břevno. Domácí s přibývajícím časem ovládali hru, po pěkné akci zakončoval z nadějné pozice Kupka, ale jen do obránce, stejně tak po odraženém míči Semínko. Až v 86. minutě dostal přihrávku do běhu Chmelař, nepovedenou kličkou zmátl obranu natolik, že se zjevil sám před brankářem a střelou pod břevno strhl vedení na stranu kobylek - 1:0. Po obdrženém gólu se Horušice vydaly zkusit štěstí dopředu, ale podolská obrana si s nakopávanými míči poradila. Na druhé straně mohl využít špatného vyběhnutí brankáře Semínko, ale lob se mu nevyvedl. To nic nezměnilo na radosti příznicvů podolských barev, kteří slavili vítězství 1:0.

V těžkém zápase hrálo rozhodující roli vydržet a hrát až do konce, neméně důležité bylo udržení čistého konta, ke kterému přispěla taktika trenéra Šolty nepustit ke slovu kanonýra Horušic Václava Radovnického. V příštím kole zajíždí Podolští na půdu Zbýšova, kde v neděli 4. září nastoupí od 17 hodin proti tamní rezervě. Sraz v Bílém Podolí bude v 15:30.

Fotogalerie: FC BP B - Horušice

Branka: 86. Chmelař

Sestava: Jansa - Doubek, Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský - Novák (60.Chudomel), Vávra, Dospěl, Šilha (65. Marek Semínko) - Chmelař, Švadlenka (80. Weinlich)

Zpět