Béčku se zápas v Sedleci nevydařil, přesto sahalo do poslední chvíle po remíze

10.06.2013 10:58

Sedlec B - Bílé Podolí B 2:1 (1:1)

Poslední zápas sezóny na soupeřově hřišti hráčům podolského benaga nevyšel, hra byla plná nepřesností a prakticky bez střelby na bránu. Domácí byli v zakončení efektivnější, takže Podolští odjeli bez bodu.

Přitom v úvodu byli hosté lepší a v 6. minutě po rohu Švába Chmelař hlavičkoval k tyči a brankář tygřím skokem vyrazil na další roh. Z něj už uhodilo, když Mužátko se Švábem zahráli "fintu Rudy Otepky", kterou sice domácí odhalili, ale pozdě, a tak měl dost času Mužátko na centr a na zadní tyči zakončoval Toman nekompromisně - 0:1. I další šanci měli hosté, ale Chmelař místo zakončení volil kličku a o míč přišel. Ve 32. minutě znovu zahrozil Chmelař, jeho přízemní střelu vyrazil brankář na roh. To už bylo ve chvíli, kdy iniciativu přebírali domácí a hnali se za vyrovnáním. Ve 34. minutě Štoček chytil stoprocentní šanci Košátka po střele z malého vápna, o minutu později střelu Tvrdého z úhlu vyrazil na roh. Po něm už domácí udeřili - na přední tyči hlavičkoval Ďoubal a míč propadl do brány - 1:1. Hosté vyklidili pole a domácí se dostali i do dalších šancí, ale koncovka jim nevyšla. Poločas skončil 1:1.

Do druhé půle chtěli hosté přidat, ale kombinace se jim nedařila a když se dostali na dostřel, brankář zasahovat nemusel. V 62. minutě takto střílel mimo Spáčil. Na druhé straně domácí Spáčil rychle rozehrál trestný kop na Kožnara, který svou křižnou střelou o tyč poslal domácí do vedení - 2:1. Místo vyrovnání hrozili více domácí, ale Štoček svými zákroky držel podolské akcie nad vodou. Asi největší šanci na vyrovnání měl Spáčil, který přes několik protihráčů prošel až do vápna, ještě posunul Tomanovi, ale střela šla mimo. Závěrečný tlak za vyrovnáním se nekonal, na stavu 2:1 pro Sedlec se nic nezměnilo.

Sedlecká rezerva je jediným mužstvem, se kterým podolské benago nezískalo v této sezóně ani bod. Podolští musí porážku rychle hodit za hlavu a připravit se na úterní dohrávku s Chotusicemi. Hraje se v Bílém Podolí od 18 hodin. Další anglický týden skončí v sobotu domácím utkáním proti Klukům, hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: Sedlec B - FC BP B

Branky: 36. Ďoubal, 66. Kožnar - 7. Toman

Sestava FC: Štoček - Jansa, Mužátko, Kupka, Jakub Fejfar - Skala (75. Horký), Jan Spáčil, B. Šváb, R. Toman - Chmelař, Kachmarskyy (60. Doubek).

Sestava Sedlec: Vokoun - Svoboda, Andrašík, Pavlík, Kožnar - D. Košátko (73. A. Košátko), Tvrdý, Vopatřil (60. Němec), Ullman (46. Novák) - Ďoubal, Jakub Spáčil.

Rozhodčí: Mottajček

Zpět