Benago dokázalo přivézt dva body z Červených Janovic, přestože hrálo celý zápas v deseti

01.11.2015 06:41

Červené Janovice - Bílé Podolí B 1:2 na penalty (0:1)

Když se podolští fotbalisté scházeli před zápasem v Červených Janovicích, vypadalo to, že ani neodcestují, protože z různých důvodů nemohlo nastoupit hned několik hráčů stabilní sestavy (Beran, Jan Švadlenka, Jakub Fejfar, Skala, Vančura, Mužátko, Weinlich). Trn z paty vytrhli benagu Jarda Štoček, Petr Lehman a Libor Šmíd, kteří navíc podali kvalitní výkony a přispěli svým dílem ke dvěma bodům.

Taktika hostů byla jasná - zaparkovat před Šmída autobus a co nejdál odkopnout jediný míč, který v Janovicích měli. Ve 20. minutě si připsal dobrý zákrok Šmíd, který vyrazil nebezpečnou střelu. Postupem času Podolští zjistili, že i v deseti mohou hrát s domácími vyrovnanou partii a začali také útočit. Ve 29. minutě  dokonce Toman našel Spáčila, který poslal Kobylky do vedení - 0:1. Ve 32. minutě pálil Toman, ale jeho střela byla sražena na roh. Domácí mohli vyrovnat těsně před odchodem do kabin, ale Šmíd byl proti a vyrazil pěknou střelu na roh. Poločas tak vyhráli hosté 1:0.

Podolští chtěli samozřejmě překvapivé vedení udržet a ideálně přidat druhou branku. V 58. minutě měl práci opět Šmíd při šanci domácích, ale v 61. minutě ani on nezabránil vyrovnání z kopačky Mullera - 1:1. V 70. minutě se vyrovnal počet hráčů, protože po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch Zoufalý, ale skóre se již nezměnilo. Podolské střely Spáčila a Štočka létaly mimo bránu, domácí příležitost zase zblokovala obrana na roh. Zápas skončil remízou 1:1 a šlo se na penalty.

Kdo penalty neviděl na vlastní oči, tak jejich průběhu neuvěří. Podolští třikrát nedali, přesto se radovali z vítězství! Domácí sice od první série vedli, ale potom brankáře Šmída čtyřikrát nedokázali překonat a bod navíc tak berou hosté, protože Štoček ve čtvrté a Jansa v páté sérii uspěli.

Opět se ukázalo, že na Červené Janovice se benagu daří, i když tentokrát se příliš s bodovým ziskem nepočítalo. Divácky atraktivní duel rozhodně nebyl, možná kromě již zmíněných penalt, ale body se počítají. Po třech prohrách si Podolští trochu napravili reputaci a do utkání s prvními Novými Dvory, které se hraje v neděli od 14 hodin, můžou jít s čistou hlavou.

Branky: 61. Muller - 29. Spáčil.

Sestava FC: Šmíd - Frčka, Lehman, Šilha, Jansa - Horký, Jaroslav Štoček, Spáčil, Radek Toman - Luboš Štoček.

Sestava Červené Janovice: Dvořák - Červinka L., Hájek L., Zoufalý, Laudát - Hájek I., Víta, Červinka J., Menšík - Müller, Schneiderwind. Střídal: Vavřina.

Rozhodčí: Jelínek Petr.

Zpět