Benago doma odevzdalo všechny body Klukům

24.10.2017 18:00

Bílé Podolí B - Kluky 0:2 (0:0)

Na domácí půdě předvádí benago rozporuplné výkony. Silné soupeře poráží (Zbýšov, Kaňk, Sedlec), ale papírově slabším mužstvům odevzdává body. Tak tomu bylo i proti Klukům, které si odvezly tři body za výhru 2:0. Dá se říct, že Kobylky porazil sám hostující záložník Pavel Píška, který vstřelil oba góly.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Kluky přijely s defenzivní taktikou a Kobylkám se nedařilo proniknout do jejich obranného bloku. První střela byla k vidění až v 17. minutě, a to ještě Horálek vysoko přestřelil. Na druhé straně poslal Píška přímý kop také vedle. Ve 34. minutě hosté špatně rozehráli a Švadlenkovi stačilo trefit z 20 metrů odkrytou bránu, ale střela mu nesedla a přestřelil. Ve 40. minutě dobře střílel Štoček z trestného kopu, míč byl ve zdi tečovaný do protipohybu Korejtka, ten ale přesto stihl zareagovat a míč vyrazil na roh. To bylo z první půle vše. 

Ve druhé půli Podolští přidali na aktivitě a v 52. minutě byl blízko ke gólu Toman, ale jeho hlavička po Štočkově centru šla těsně vedle. V 66. minutě se míče na půlce zmocnil Píška, obešel v klidném tempu čtyři protihráče a vystřelil přesně k tyči - 0:1. Podolští reagovali v 76. minutě, kdy Švábův centr přizvedl Toman, Kupka z voleje trefil míč ideálně do šibenice, ale Korejtko neskutečným zákrokem vyrazil míč na roh. Jak se později ukázalo, tato situace rozhodla zápas. V 84. minutě totiž vystihl rozehrávku opět Píška a střelou na zadní tyč zvýšil - 0:2. Píška si dokonce mohl připsat hattrick, ale Staš dobře vyběhl a znemožnil mu kvalitní zakončení. Na druhé straně ještě vyrobili Podolští závar, ale míč se po zpětné přihrávce Tomana prokutálel malým vápnem a obrana ho odkopla do bezpečí. Zápas vyhrály Kluky 2:0. 

Podolští doslova prohospodařili první poločas a ani v tom druhém se nedokázali střelecky prosadit. Naopak Kluky vytěžily z minima maximum a díky dvěma Píškovým brankám zvítězily vlastně nakonec zaslouženě. Možnost udobřit si domácí fanoušky budou mít hráči benaga hned v dalším kole, protože opět hrají na svém hřišti - tentokrát proti Malínu. Hraje se v sobotu od 14:30.

Fotogalerie: odkaz (bude doplněna později)

Branky: 66. a 84. Píška.

Sestava FC: Staš - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horálek (63. Kupka), Štoček, Hájek, Frčka - Martin Šváb, Jan Švadlenka (74. Bohuslav Šváb).

Sestava Kluky: Korejtko - Brejša, Píška, Dvořák, Siváček, Navrátil, Balász (31. Blažek), Kadlec, Špičák, Procházka, Šrámek. 

Rozhodčí: Volenec Tomáš.

Diváků: 30.

Video:

gól hostů na 0:2

Zpět