Benago doma poprvé prohrálo, všechny body si odvezly Horky

19.10.2014 21:48

Bílé Podolí B - Horky 2:5 (2:2)

Na benago v sobotu nečekal vůbec lehký soupeř. Horky jsou sice nováčkem soutěže, ale hned od prvních kol se pohybují na čele tabulky III. třídy. Díky střelecké efektivitě si odvezly body i z Bílého Podolí, pro Kobylky to byla první domácí prohra v sezóně.

V úvodu zápasu předvedli oba soupeři po jedné šanci - podolský roh odvracela horecká obrana na poslední chvíli z brankové čáry, na druhé straně Beran vyrazil nebezpečnou střelu na roh. V 10. minutě Štoček pálil nad Oswaldovu bránu, o minutu později Kachmarskyy v další tutovce netrefil ideálně balon. Festival zahozených šancí pokračoval - do brankáře pálil Hájek, těsně vedle Skala. Horky kontrovaly břevnem a ve 20. minutě Berana sice překonaly, ale Jansa za něj zaskočil na brankové čáře. Skóre se změnilo až v 24. minutě, kdy Kročák proměnil samostatný únik - 0:1. Domácí se ani nestačili rozkoukat a už prohrávali o dvě branky, tentokrát po vlastním gólu - 0:2. Jenže Podolští zbraně nesložili a ještě do poločasu dokázali vyrovnat - ve 34. minutě Spáčil využil Hájkovu přihrávku ke snížení na 1:2, ve 41. minutě vyrovnal Kachmarskyy, který využil chybu stopera - 2:2. Domácí mohli skóre dokonce otočit, ale Štoček poslal trestný kop do zdi a Skala následnou dorážku vedle. Poločas skončil remízou 2:2.

Ve druhé půli střílely branky pouze Horky, i když obraz hry tak jednoznačný nebyl. Spáčil z trestného kopu mířil vedle, Netáhlovo zakončení brankář zneškodnil. Na druhé straně udeřili hosté po rohu - 2:3. V 80. minutě mohl Hájek vyrovnat, ale padající brankář stihl míč ještě vykopnout na roh. Z protiútoku hosté rozhodli - Pilař se z ofsajdové pozice (máváno bylo, pískáno ne) dostal do samostatného úniku a po kličce brankáři zvýšil na 2:4. V 89. minutě ještě Horky navýšily náskok po brejku do otevřené obrany - 2:5.

Podolští musí litovat hlavně neproměněných šancí v prvním poločase, kterými se mohli dostat do pohodlného náskoku. Hosté byli v zakončení mnohem efektivnější a ukázali, že právem hrají o čelo tabulky. Další utkání se hraje opět v Bílém Podolí, přijede Hlízov. Hraje se v sobotu už od 14:30.

Fotogalerie: FC BP B - Horky

Branky: 34. Spáčil, 41. Kachmarskyy - 24. Kročák, 25. vlastní, 66. Trekoval, 81. Pilař, 89. Pilař.

Sestava FC: Beran - Doubek, Bohuslav Šváb, Vančura, Jansa - Netáhlo, Skala, Hájek, Spáčil - Štoček, Kachmarskyy (70. Čakovský).

Sestava Horky: Oswald - Kruml, Vlach, Hančil, Kročák, Miláček, Trekoval, Wolter, Beneš, Pilař, Cháma.

Rozhodčí: Pluhař Luboš.

Diváků: 50.

Zpět