Benago doma vyhrálo v důležitém souboji o klidný střed tabulky, porazilo rezervu Sedlece

19.04.2016 11:32

Bílé Podolí B - Sedlec B 3:2 (1:1)

Jarní odvety jsou pro podolské benago zatím ve znamení venkovních ztrát a domácího sběru bodů, což se potvrdilo i v 17. kole III. třídy. Přestože Podolští měli po celý zápas proti Sedleci převahu, skóre bylo dlouho vyrovnané. Rozhodly dva slepené góly Doubka a Spáčila.

Začátek zápasu se povedl lépe domácím - v 7. minutě Štoček svým trestným kopem našel přesně hlavu Kupky, který otevřel skóre - 1:0. Domácí byli aktivnější a dostali se do několika zakončení, ale Štoček, Skala a Spáčil mířili vedle, Kupka zase jen doprostřed brány. Hosté vyrovnali po první vážnější akci ve 24. minutě - z dorážky se prosadil Žídek. Podolští mohli ještě do poločasu vstřelit vedoucí branku, ale Kupka hlavičkoval vedle a Skala z vápna těsně přestřelil. A tak mohlo udeřit na druhé straně, ale míč prošel těsně vedle tyče. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Také ve druhé půli drželi častěji míč Podolští a měli i šance - Jansa po rohu přestřelil, Spáčilovu střelu zablokovala obrana na brankové čáře, následně Weinlich před sám odkrytou bránou podklouzl a nedokázal míč dostat do sítě. Až v 66. minutě se Doubek nerozpakoval a napálil míč z 25 metrů krásně pod břevno - 2:1. O chvilku později prošel přes tři hráče Spáčil a přesně zakončil - 3:1. Zdálo se být rozhodnuto, ale hosté se nevzdali a v 75. minutě zazvonila tyč po střele z úhlu. V 84. minutě snížil Košátko na 3:2 a udělal ze závěru ještě drama, ale vítězství už si domácí pohlídali.

Kobylky mají důležité tři body a v tabulce se drží na 8. příčce. V dalším kole se hraje v Paběnicích v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 7. Kupka, 66. Doubek, 69. Spáčil - 24. Žídek, 84. Košátko.

Sestava FC: Beran - Jansa, Lukáš Toman, Lehman (46. Šmíd), Šilha - Horký, Štoček, Skala, Spáčil - Kupka, Weilnich (60. Doubek).

Rozhodčí: Ledvina Lubomír.

Diváků: 35.

Zpět