Benago domácí zápas se Suchdolem nezvládlo

27.10.2013 20:37

Bílé Podolí B - Suchdol B 2:5 (0:3)

Po remíze s prvními Chotusicemi si hráči podolské rezervy ověřili, že hrát se dá s každým, pokud nechybí nasazení a důraz v osobních soubojích. V utkání proti druhému Suchdolu však chybělo oboje, navíc se přidalo špatné zakončení vypracovaných šancí a výsledkem byla trpká, ale zasloužená prohra 2:5.

Už ve 3. minutě mohli jít do vedení domácí, jenže Kachmarského střelu vyrazil veterán v brance hostů Procházka na roh. Hosté se dostali do první šance v 9. minutě a hned z toho byl úvodní gól - Bášti byl u míče na hranici velkého vápna dříve než vyběhnuvší Jansa - 0:1. Ve 14. minutě se ke střele dostal Štoček, ale brankář byl opět na místě. V 16. minutě mohlo být vyrovnáno - Svobodův centr brankář neudržel, ale Vávra z úhlu mířil mimo odkrytou bránu. Místo vyrovnání přišla druhá branka hostů - dlouhý odkop prodloužil Pařez na nedůrazně bráněného Schwarze, který zvýšil na 0:2. Ve 35. minutě fauloval Doubek na hranici vápna, faulovaný hráč spadl do vápna a rozhodčí odpískal penaltu - 0:3. A to ještě Jansa vyrazil nebezpečnou Schwarzovu střelu na břevno - domácí byli v poločase zralí na ručník.

Do druhé půle se sice zlepšila kombinace Kobylek, ale finální fáze byla stále bezzubá. Zápas definitivně rozhodla čtvrtá branka hostů v 59. minutě, kdy Schwarz z brejku nedal Jansovi šanci - 0:4. Domácí se sympaticky snažili alespoň o snížení, ale Čakovského pokus o lob z 12 metrů brankář vystihl. Až v 64. minutě se domácí dočkali - po kombinaci Švadlenky s Čakovským druhý jmenovaný snížil na 1:4. A mohlo být ještě veseleji, jenže Horký po skrumáži ve vápně přestřelil odkrytou bránu hostů. V další velké šanci mířil vedle Skala a o chvíli později opět vedle hlavou Toman. V 80. minutě dostal Svoboda žlutou kartu "za kecy" a z následné standardky zvýšil Beneš na 1:5. Stejně jako se nedařilo domácím fotbalistům, nedařilo se ani rozhodčímu Peškovi, který několika otočenými fauly ještě zvýšil frustraci domácích, která vyvrcholila v 87. minutě vyloučením Skaly a vykázáním trenéra z lavičky. Nutno dodat, že chyby rozhodčího (snad kromě penalty) v žádném případě neovlivnily konečný výsledek a Podolští musí zapracovat (mimo jiné) na lepším řešení podobně vyhrocených situací. V 90. minutě alespoň kosmeticky upravil skóre svým premiérovým gólem za B tým Horký (viz video) - 2:5.

Suchdol uspěl s vyčkávací taktikou založenou na bránění velkého vápna a podnikání rychlých protiútoků, které dokázal zkušeně proměnit. Domácí naopak ve svých šancích neuspěli a i když měli územní převahu, jejich kombinace postrádala kvalitu a finální přihrávku. Podolští si zahrávají - v tabulce pravdy klesli na -4 body a sice drží 5. místo, ale s hubeným náskokem 2 bodů na sestupové pozice. Příští zápas hraje benago v Červených Janovicích v sobotu od 14:00.

Fotogalerie: FC BP B - Suchdol B

Tabulka: B - tým

Branky: 65. Čakovský, 89. Horký - 9. Bášti, 28. a 59. Schwarz ml., 35. Schwarz st., 81. Beneš

Sestava FC: Jansa - Doubek, Kupka, R. Toman, Svoboda - Vávra, Spáčil (23. Horký), Skala, Čakovský - Štoček (60. Švadlenka), Kachmarskyy.

Sestava Suchdol B: Procházka - Linhart, Dolejší, Bášti st., Beneš, Bureš, Pipek, Schwarz st., Bášti ml., Pařez, Schwarz ml.

Rozhodčí: Peška Libor (OFS Kolín)

Diváků: 45

Video:

penalta hosté

gól Horký

Zpět