Benago jako první sebralo body Tupadlům, doma je porazilo na penalty

06.10.2014 20:11

Bílé Podolí B - Tupadly B 2:1 na penalty

Podolská rezerva si v sobotu vyšlápla na dosud suverénní Tupadly, proti kterým vyhrála poločas, ale ve druhém hosté vyrovnali. Penalty přinesly pořádné drama, rozhodla až sedmá série.

Zápas začali aktivněji domácí a dostali se i do šancí - Liptáka v hostující bráně protáhl Trpišovský a o pár minut později Spáčil. Ve 29. minutě Trpišovský utekl obraně, ale na pozorného Liptáka si nepřišel. Hájkův nadějný pokus se mezi tři tyče nevešel, stejně tak střely Spáčila a Netáhla. Když už to vypadalo na bezbrankový první poločas, našel Hájek na hranici vápna Štočka, který propálil změť těl i překvapeného brankáře - 1:0. Domácí vyhráli první poločas zaslouženě, brankář Beran moc práce neměl.

Pojistit náskok Kobylek mohl hned ve 46. minutě Netáhlo, ale brankář Lipták se znovu vyznamenal. Hra se vyrovnala a hosté se dočkali i srovnání stavu skóre - v 68. minutě vyrovnal střelou na zadní tyč Kavánek. Od té chvíle se hrálo nahoru - dolu se šancemi na obou stranách. Práci měl Beran po průniku Ryšána, ale nebezpečnou střelu zkrotil. Na druhé straně se do míče z 25 metrů nádherně opřel Švadlenka, ale bránu těsně minul. Vítězný gól měl na kopačce Trpišovský, jenže brankář byl opět na místě. Na druhé straně po Ryšánově zpětné přihrávce netrefil Chleborád prázdnou bránu. Skóre 1:1 už se nezměnilo a na řadu přišly penalty.

Hned v první sérii vystihl Doubkovu penaltu Lipták, ale ve třetí sérii se stav srovnal, protože Průcha přestřelil. Mezi tím za domácí proměnili Šváb, Beran, Brunclík, Spáčil, Švadlenka a Jansa. Nervy neudžel v sedmé sérii Štainer, který přestřelil a Podolští slaví bod navíc.

Po nadějně rozehraném prvním poločase to vypadalo, že všechny body zůstanou v Bílém Podolí, ale Tupadly ukázaly, že ne náhodou dosud neztratily ani bod. Po vyrovnávací brance mohly vstřelit vítěznou branku oba celky, šancí bylo na obou stranách několik. Penaltový rozstřel zvládli již potřetí lépe Podolští (Sedlec B, Křesetice, Tupadly B), tři body navíc se rozhodně do zatím vyrovnané tabulky hodí. Další zápas hraje benago v neděli v Červených Janovicích, hraje se od 16 hodin (souběh s áčkem).

Fotogalerie: FC BP B - Tupadly B (4.10.2014)

Branky: 42. Štoček, rozhodující penalta Jansa - 68. Kavánek.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Vančura, Frčka, Jansa - Netáhlo (80. Brunclík), Hájek, Bohuslav Šváb, Spáčil - Štoček (65. Doubek), Trpišovský.

Sestava Tupadly B: Lipták - Dastych, Průcha, Šveřepa, Čáp, Zelený, Drbohlav, Závůrka, Kavánek Jiří, Kavánek Josef, Chleborád. Střídali: Čech, Ryšán, Štainer.

Rozhodčí: Křivka.

Zpět