Benago na domácím hřišti porazilo Křesetice

18.09.2016 11:08

Bílé Podolí B - Křesetice 4:2 (2:0)

Podolští nastoupili už potřetí během dosud odehraných čtyř kol na domácím hřišti a chtěli konečně vyhrát. Proti byl však tým z čela tabulky, který dosud neprohrál - Křesetice. Zatímco v prvním domácím zápase Podolští neměli proti Tupadlům šanci, v tom druhém sebrali Církvicím alespoň bod a tentokrát už dosáhli na všechny tři po výhře 4:2.

Podolští začali náporem a ve 4. minutě musel zasahovat Domas proti střele Frčky. Rozvlnit síť mohl následně Mužátko, ale jednou pálil vedle a o chvíli později jen do brankáře. V 15. minutě se dostal k hlavičce Frčka, ale míč se těsně mezi tři tyče nevešel. Tlak domácích vyvrcholil ve 26. minutě, kdy Štoček z trestného kopu poslal Kobylky do vedení. Hned o minutu později mohl zvýšit Doubek, ale trefil břevno. Podolští však nemuseli litovat - Štoček z penalty zvýšil na 2:0. Poločasové skóre mohlo skončit i vyšším rozdílem, ale Štoček pálil vedle a Mužátko nad bránu.

Druhá půle se nesla v duchu té první - aktivní domácí se vrhli do útoku a už ve 47. minutě Frčka zvýšil na 3:0, když dorazil Štočkovu střelu. Pod dojmem, že je rozhodnuto, domácí polevili a k zakončení se dostali také hosté - v 52. minutě ještě zakončovali vedle, ale v 58. minutě už Borovec zakončil samostatný únik přesně - 3:1. Naštěstí s brzkou odpovědí přispěchal Doubek - 4:1. Ani za tohoto stavu se hosté nevzdali a několikrát zahrozili - po dvou střelách nad bránu v 62. a 65. minutě zakončil mezi tři tyče Zvolánek v 72. minutě - 4:2. Na zvrat však bylo pozdě a navíc mohli Podolští navýšit výsledek, ale Weinlich svou gólovku nedal a ani Štoček se hattricku nedočkal. V závěru vynikl brankář Beran, který zlikvidoval penaltu! Benago tak může slavit první domácí výhru.

Průběh zápasu vypadal jednoznačně, ale stačilo malé zaváhání a ze zápasu mohlo být drama. Naštěstí se hosté nedostali ke snížení na rozdíl jediné branky a Podolští v relativním klidu pohlídali tři body. O další body se pokusí v neděli, kdy zajíždí na hřiště nováčka z Malína. Hraje se souběžně s áčkem - od 16:30.

Branky: 26. a 27. z penalty Štoček, 47. Frčka, 60. Doubek - 58. Borovec, 72. Zvolánek.

Sestava FC: Beran - Mužátko, Šilha, Lukáš Toman, Procházka (70. Bohuslav Šváb) - Frčka, Skala, Štoček, Semínko - Weilnich, Doubek.

Sestava Křesetice: Domas - Rajdl, Borovec, Jarůněk, Černý, Ptáčník, Jarůněk, Bláha, Zvolánek, Suchorebský, Faltýn. Střídali: Veselý, Franc.

Rozhodčí: Poklop Petr.

Diváků: 70.

Zpět