Benago na Horkách vyhrálo a udrželo čisté konto podruhé za sebou

17.05.2015 13:39

Horky - Bílé Podolí B 0:3 (0:1)

V sobotu odpoledne zajíždělo benago na půdu čtvrtého celku tabulky do Horek. Hosté jsou stále namočení do záchranářských starostí, tak cíl byl jednoznačný - bodovat a přiblížit se tak klidnému středu tabulky.

V prvním poločase byli lepší hosté a díky kombinaci se dokázali dostat do šancí - v 5. minutě na Švábův trestný kop Kupka těsně nedoskočil, přesto měl brankář Maxa starosti dobře kopnutou standardku vytěsnit alespoň na roh. Další šance hostů už skončila gólem - po kombinaci Trpišovského s Hájkem přišel centr do vápna, kde nepokrytý Kachmarskyy zakončoval do poloprázdné brány - 0:1. Podolští byli i nadále nastěhovaní na polovině Horek a mohli přidat další branky, jenže Kupka dvakrát z hranice vápna přestřelil. Ve 35. minutě se Kupka dostal do vápna a po kličce stoperovi byl faulovaný a rozhodčí Šanda odpískal penaltu. Luboš Štoček - toho času brankář - však svého kolegu v brance domácích nepřekonal, navíc Maxa chytil i dvě následné dorážky! Poločas tak skončil jednobrankovým vedením hostů.

Ve druhé půli domácí vyrovnali hru, ale skóre se jim vyrovnat nepodařilo. Největší šanci měli v 60. minutě po střele z úhlu, kterou Štoček dokázal vytěsnit na roh. Na druhé straně hrozili Podolští z brejků - Kachmarskyy po vysunutí Švába postupoval sám na branku, ale jeho střela skončila na tyči. Klid hostům v podobě druhé branky dal až střídající Spáčil, který krásně zakroutil trestný kop do šibenice - 0:2. Domácí v tu chvíli odpadli hlavně psychicky a hosté mohli přidat další branky, ale z několika nadějných příležitostí se ujala jen ta Weinlichova - 0:3.

Výhru ze hřiště soupeře Podolští už dlouho potřebovali, i když je nutné přiznat, že zrovna na Horkách se s třemi body nepočítalo. Celému mužstvu zápas náramně vyšel - Štoček udržel čisté konto, obrana nepustila za celý zápas soupeře do gólové šance, záloha dobře držela míč a zakládala ofenzivní akce, kterých útočníci dokázali alespoň pár proměnit. Navíc trenérskému duu Havlivicová - Heřmánek vyšlo střídání, když ve druhém poločase definitivně o třech bodech pro hosty rozhodli střídající hráči. Další zápas hraje benago opět venku a opět na půdě celku z čela tabulky. Hraje se v sobotu od 17 hodin v Hlízově.

Branky: 10. Kachmarskyy, 70. Spáčil, 75. Weinlich.

Sestava FC: Štoček - Frčka, Lukáš Toman, Šálený, Jansa - Šilha, Bohuslav Šváb (75. Jan Švadlenka), Trpišovský, Hájek - Kachmarskyy (55. Weinlich), Kupka (65. Spáčil).

Sestava Horky: Maxa - Kruml, Oswald, Pilař, Wolter, Miláček, Trekoval, Pohořelický, Kodeš, Beneš, Cháma. Střídali: Hančil, Kodeš, Trojan, Šimák.

Rozhodčí: Šanda.

Zpět