Benago na jaře ještě nevyhrálo, 3 body si odvezly Paběnice

30.04.2013 11:35

Bílé Podolí B - Paběnice B 1:2 (0:1)

Do zápasu s týmem z nižších pater tabulky šli Podolští s odhodláním konečně na jaře zvítězit a dostat se do klidného středu tabulky. Místo toho se soupeř díky výhře dotáhl a situace podolského benaga se začíná trochu komplikovat.

Ačkoli před zápasem trenér upozorňoval na první minuty, ve kterých nesmíme dostat gól, přesně to se stalo. Podolští nedokázali natřikrát odvrátit trestný kop ze strany, Paběnice nastřelili tyč, ale akci dohráli a Mužátko dostal míč do sítě - 0:1. O vyrovnání se snažil Chmelař, jehož střele sice nechyběla razance, ale mířil jen doprostřed. Podolští pokračovali v nedůslednosti bránění a mohli děkovat Nečasovi, který zlikvidoval samostatný únik, s další střelou mu pomohla tyč a do třetice obrana na poslední chvíli zblokovala přihrávku mířící před prázdnou bránu. Do nebezpečného zakončení se dostal po Skalově pasu Doubek, v pádu však mířil vedle, stejně jako Chmelař o chvíli později. Na druhé straně vykopával pokus o lob z prázdné brány Šilha. Do kabin se šlo za stavu 0:1, což byl pro domácí ještě dobrý výsledek.

Ze začátku druhého poločasu si domácí vytvořili tlak, ovšem hosté hráli organizovaně a nepouštěli soupeře do šancí. Do zakončení se dostal Chmelař, ale jeho střelu z úhlu brankář vykopl. Tomanova hlavička o chvíli později šla nad bránu. Podolští otevřeli obranu a snažili se o vyrovnání, ale v 80. minutě Paběničtí využili brejk a Mužátko měl před prázdnou bránou snadnou úlohu - 0:2. Domácí se ještě nevzdali a v 87. minutě Kupka prodloužil na Kachmarského, který konečně brankáře prostřelil - 1:2. Času však bylo málo a dva závary ve vápně hostů se neodrazily tím správným směrem. Utkání skončilo výhrou Paběnic 2:1.

Když diváci i sami hráči po nepovedeném zápase s Horními Bučicemi říkali, že horší výkon už předvést nemohou, tak se bohužel mýlili. Podolským se nedařilo prakticky vůbec nic a houževnatý soupeř šel zkušeně za vítězstvím, když vstřelil první gól, vycházel z pozorné obrany a čekal na brejky. Nezbývá, než věřit, že se jarní sérii bez výhry podaří protrhnout v následujících třech kolech, kdy Podolští hrají se třemi posledními mužstvy tabulky (Potěhy venku, Rataje a Bratčice doma).

Fotogalerie: FC BP B - Paběnice B

Branky: 87. Kachmarskyy - 3. a 80. Mužátko

Sestava: Nečas - Jakub Fejfar (85. Horký), Šilha, Kupka, Svoboda - Skala, Radek Toman, Bohuslav Šváb (70. Jansa), Spáčil - Chmelař, Doubek (46. Kachmarskyy).

Rozhodčí: Müler

Zpět