Benago na Kaňku vedlo, jenže domácí zápas otočili ještě v prvním poločase a získali všechny body

10.04.2016 19:22

Kaňk - Bílé Podolí B 5:1 (2:1)

Podolští odjížděli na půdu druhého celku tabulky s obavami, protože do poslední chvíle nevěděli, jestli vůbec nastoupí v plném počtu. Nakonec se jedenáctka hráčů sešla a hlavně v prvním poločase favorizované domácí hodně potrápila.

Z papírových předpokladů si hosté nedělali hlavu a už v 6. minutě šli do vedení, když Spáčilovu přihrávku přesně zakončil Toman - 0:1. Další přesnou přihrávku do samostatného úniku adresoval Spáčil Tomanovi v 10. minutě, ale tentokrát nemířil hostující záložník mezi tři tyče. V 18. minutě střílel Spáčil z hranice vápna a jeho technická střela orazítkovala břevno! Místo navýšení skóre udeřilo na druhé straně - po nedůrazně odvráceném rohu poslal míč do sítě volný Černohlávek - 1:1. Ve 25. minutě Beran vyrazil nebezpečnou střelu na tyč, ale ve 30. minutě se už skóre měnilo - Mandík hlavou stanovil poločasový výsledek na 2:1.

Pokud hosté v prvním poločase živili naději na bodový zisk, během deseti minut toho druhého bylo po zápase. Ve 49. minutě Černohlávek po rohu zvýšil na 3:1, v 52. minutě dokonal Černohlávek hattrick a v 60. minutě zvýšil na 5:1 Veselý. Zápas byl rozhodnutý a branka už nepadla, i když k ní nebylo daleko - Beran však zneškodnil dva samostatné úniky a jednou mu pomohl na brankové čáře Jansa. Na druhé straně sám před brankářem neuspěl Švadlenka a následnou Horkého dorážku branář vyrazil na roh.

O osudu zápasu rozhodl nástup domácích do druhého poločasu. Podolští inkasovali laciné branky po nedůrazu v pokutovém území. Herně domácím stačili hlavně v prvním poločase, ale v tom druhém potvrdil Kaňk své postupové ambice a bez problémů sebral všechny body. Podolští musí bodovat hlavně doma - příležitost budou mít už v neděli, kdy přivítají rezervu Sedlece. Hraje se od 17 hodin.

Branky: 22., 49. a 52. Černohlávek, 30. Mandík, 60. Veselý - 6. Toman.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Lehman, Šilha, Jansa - Horký, Skala, Spáčil, Radek Toman - Šmíd, Jaroslav Štoček.

Rozhodčí: Fencl Ivan.

Zpět