Benago na penalty porazilo doma Štrampouch

08.05.2017 16:50

Bílé Podolí B - Štrampouch 5:4 na penalty (2:2)

Ve 20. kole III. třídy změřili své síly tabulkoví sousedé - v případě výhry by se hosté přiblížili podolské rezervě na jeden bod. Po gólové přetahované nakonec zápas musely rozhodnout penalty, ve kterých byli štastnější domácí. 

V úvodu zápasu byli hosté více na míči a dařila se jim kombinace, výsledkem čehož byla branka v 11. minutě, kdy centr ze strany zakončil Vacek hlavou - 0:1. Odpovědět mohl Chmelař ve 14. minutě, jenže sám před brankářem se ještě snažil o nahrávku, kterou vracející se obrana zblokovala. K vyrovnání došlo až ve 27. minutě - Štoček vysunul Kachmarského, který střelou k tyči překonal brankáře - 1:1. Hned o minutu později Chmelař vybojoval míč pro Skalu, který se chytrou kličkou uvolnil a do prázdné brány zakončil na 2:1. Poločas však skončil remízou, protože rychlý protiútok zakončil do prázdné brány Pašiak - 2:2. A to ještě na obou stranách zabránili dalším brankám gólmani - Švadlenka skvěle vyrazil trestný kop směřující do šibenice a Chmelař zasáhl proti Horálkově střele. 

Ve 48. minutě si v souboji Chmelař proti Chmelařovi lépe vedl hostující brankář, který střelu svého jmenovce vyrazil na roh. V 51. minutě Štoček vystřelil z 20 metrů a míč orazítkoval tyč! Na druhé straně byli hosté efektivnější, rychlý protiútok zakončil Šulc - 2:3. V 72. minutě se prokličkoval Skala až do vápna, kde byl sražen a následnou penaltu proměnil Štoček - 3:3. Jenže místo uklidnění přišel další gól v domácí síti, když Pašiak šikovně přeloboval brankáře - 3:4. Vyrovnat mohl Kupka, jenže jeho hlavička skončila těsně vedle tyče. Přesto se domácí dočkali vyrovnání - v 89. minutě Skalův pas zužitkoval hlavou Chmelař a se štěstím vyrovnal na 4:4. To ještě nemuselo být ze strany domácích všechno, ale Tomanova hlavička zařízení o centimetry minula. 

Penaltový rozstřel se vyvíjel lépe pro hosty - v páté sérii jim stačilo proměnit a brali by bod navíc, ale Švadlenka penaltu chytil! A protože i v následující sérii hosté nedali, berou bod navíc Podolští. 

V zápase s kvalitním soupeřem se hrál pěkný fotbal, který byl okořeněný osmi góly a závěrečným penaltovým dramatem. Fanouškům oběma celků se musel zápas líbit. Benago po pomalejším rozjezdu v úvodu jara začalo pravidelně sbírat body a drží se v klidném středu tabulky. V příštím kole nastává první a také jediný jarní souběh s áčkem - hraje se v neděli od 17 hodin v Sedleci. 

Branky: 28. Kachmarskyy, 29. Skala, 73. Štoček, 89. Chmelař - 12. Vacek, 43 a 76. Pašiak, 55. Šulc. 

Sestava FC: Tomáš Švadlenka - Jan Švadlenka (83. Josef Fejfar), Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Frčka, Štoček, Skala, Jakub Fejfar (20. Horálek) - Kachmarskyy (62. Kupka), Chmelař. 

Sestava Štrampouch: Chmelař - Novosád, Kredl, Pašiak, Biroš, Vacek, Vetešník, Muller, Záhrobský, Šulc, Oliva. Střídali: Víšek, Havránek. 

Rozhodčí: Kučera Jaroslav. 

Diváků: 35.

Zpět