Benago nestačilo na Nové Dvory a připsalo si třetí domácí prohru v řadě

10.11.2015 15:24

Bílé Podolí - Nové Dvory 1:2 (0:2)

V posledním domácím utkání na podzim chtěli hráči podolské rezervy vynahradit nepříliš povedenou statistiku - za tři body vyhrálo benago před vlastními fanoušky jen dvakrát, dvakrát prohrálo na penalty a dvakrát zůstalo bez bodů úplně. V utkání proti prvnímu týmu tabulky přišla třetí porážka.

V zápase hraném za krásného podzimního počasí, kterému odpovídala také divácká návštěva, se do první šance dostali domácí hned v úvodu - Weinlichovi chyběly milimetry, aby usměrnil centr do odkryté brány. 13. minuta byla pro Kobylky opravdu nešťastná - po sérii několika chyb hosté nacentrovali před bránu a Janeček chytrou patičkou poslal hosty do vedení 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání a měli i šance, ale Štočkovu ránu k tyči vyrazil Černý na roh a stejným způsobem dopadla i akce Švadlenky. Hodně emocí vzbudila 37. minuta - Podolští byli nastěhovaní na polovině soupeře, ale přišli o míč a hosté podnikli rychlý brejk - Janeček postupoval sám na bránu, jenže pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd, který potvrdili i přítomní diváci. Bohužel rozhodčí Linhart nechal akci pokračovat, ačkoli ze svého postavení nemohl situaci správně posoudit, a Janeček svůj nájezd proměnil - 0:2. Ještě před pauzou mohl snížit Švadlenka, který si ve vápně zpracoval míč a zbavil se obránce, ale střelu z 10 metrů poslal nad bránu. Poločas tak vyhráli hosté 0:2.

Podolští nechtěli ve druhé půli hru úplně otevřít, protože hosté byli z protiútoků nebezpeční a případný třetí gól by zřejmě znamenal konec nadějí na bodový zisk. Nové Dvory se zatáhly a čekaly, co domácí vymyslí - Štočkův přímý kop zastavila zeď, Kupkova hlavička po rohu šla nad bránu. Až v 76. minutě se Podolští dočkali - Čakovský prostřelil brankáře z 10 metrů po zemi na zadní tyč - 1:2. Z brejku mohli hosté rozhodnout, ale závar s několika zakončeními zablokovala vracející se obrana. Příležitost k vyrovnání měl Mužátko, který však z dobré pozice přestřelil bránu. Neujal se ani přímý kop Štočka v poslední minutě, který nestačil nikdo tečovat do brány. Nové Dvory tak ubránily výsledek 1:2.

Diváci viděli na třetí třídu nadprůměrný zápas a je velká škoda, že o jeho osudu rozhodla již zmíněná situace z 37. minuty. I tak mohli Podolští při troše štěstí vyrovnat, ale nestalo se a body berou Nové Dvory, které mají našlápnuto po dvou letech zpět do okresního přeboru. Dalším postupovým kandidátem je překvapivě Štrampouch, kde hraje benago svůj poslední zápas v sobotu od 13:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 76. Čakovský - 14. a 37. Janeček.

Sestava FC: Jansa - Frčka, Kupka, Šilha, Mužátko - Horký (62. Čakovský), Štoček, Hájek, Spáčil - Weinlich (74. Jakub Fejfar), Tomáš Švadlenka.

Sestava Nové Dvory: Černý - Bareš, Dastych, Štefl, Rejthárek, Míča, Veselý, Janeček, Marek, Melša, Kokeš. Střídali: Melša, Melezínek.

Rozhodčí: Linhart Zdeněk.

Diváků: 60.

Zpět