Benago nezačalo špatně, z Hlízova veze bod

25.03.2013 18:53

Hlízov - Bílé Podolí B 0:0

Výsledky zimní přípravy Hlízova budily respekt (proti Křeseticím i Červeným Janovicím skórovali dohromady 14x), příprava Kobylek proběhla v opačném gardu (3 zápasy a skóre 2:19). I proto možná došlo k podcenění, čehož Podolští dokonale využili a odvezli si bod. Áčku se jarní premiéra odložila, a tak mohlo benago počítat z jeho trenérem Švábem ve středu hřiště a Trpišovským na kraji, který se šel rozehrát po zranění.

Hrálo se na výborně připraveném hřišti, ale za silného větru a ve velké zimě, takže oběma mužstvům chvilku trvalo, než se rozehřála. Jako první se osmělil Spáčil, ale jeho střela šla těsně vedle. Na druhé straně se do gólovky dostal Špitálník, jehož ránu pod břevno bravurně vyrazil Nečas. Hosté však nezůstali pozadu a z dobré pozice střílel znovu Spáčil, ale ani tentokrát mu střela nesedla. Když už gól Podolští dali, rozhodčí nesmyslně odpískal faul na brankáře (viz video), a tak poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle chtěli Podolští nadále vycházet ze zajištěné obrany, ale postupem času převzali otěže hry Hlízovští a od 70. minuty si vytvořili soustavný tlak. Hosté příliš snadno ztráceli míče na soupeřově polovině, z čehož plynuly rychlé kontry domácích. Špitálník se dostal na dostřel, ale dvakrát ho tváří v tvář vychytal Nečas a dvakrát mířil z gólové pozice vedle. Na druhé straně Švábovu rychle rozehranou standardku bez problémů lapil Kedršt, a tak promrzlá hrstka diváků gól neviděla - 0:0.

Podolští věděli, že pokud chtějí pomýšlet na úspěch, musí uhlídat Čálka se Špitálníkem. I s notnou dávkou štěstí se to podařilo, takže bod z Hlízova je pro začátek jara dobrým začátkem. Bod z venku by bylo dobré potvrdit v neděli, kdy do Bílého Podolí přijede zatím poslední celek tabulky III. třídy - Rataje nad Sázavou. Hraje se od 15ti hodin.

Fotogalerie: Hlízov - FC BP B (24.3.2013)

Sestava: Nečas - Jansa, Kupka, Šilha (75. Doubek), Jakub Fejfar - Trpišovský, Šváb, Skala, Spáčil - Zelený, Štoček.

Rozhodčí: Semirád

Video:

neuznaný gól hostů

Zpět