Benago opět veze tři body ze hřiště soupeře, přehrálo sedleckou rezervu

13.09.2015 22:59

Sedlec B - Bílé Podolí B 2:3 (1:2)

Na půdě Sedlic se Kobylkám v poslední době příliš nedařilo, v posledních třech letech, kdy se oba celky potkávají ve třetí třídě, vždy vyhrála doma Viktorka. Tentokrát se však povedlo vstřelit tři branky, zvítězit a vzít si zpět ztracené tři body v domácím zápase s Kaňkem.

Hosté začali lépe, drželi míč na svých kopačkách a v 11. minutě se také ujali vedení - Spáčil nacentroval na přední tyč a Švadlenka byl u míče dříve než vyběhnuvší brankář Jíra - 0:1. V 17. minutě Weinlich střílel z 10 metrů, ale tentokrát zasáhl domácí brankář. První šance domácích přišla ve 23. minutě, ale hned byla gólová - Berana zachránila tyč! Ve 26. minutě přelstili Štoček se Spáčilem ofsajd systém domácí obrany a druhý jmenovaný sám před brankářem zakončil do jeho protipohybu - 0:2. Ve 36. minutě mohl zvýšit Švadlenka, jenže bránu přestřelil. Ve 43. minutě domácí vystihli rozehrávku a po rychlém brejku snížil Kolda na 1:2. Tímto výsledkem skončil i poločas.

I druhý poločas začali lépe hosté, kteří se snažili znovu získat dvoubrankové vedení. Ve 48. minutě šel z úhlu sám na brankáře Horký, jenže Jíra jeho střelu vyrazil a poradil si i s dorážkou. V 60. minutě Jansa zkoušel překvapit brankáře lobem, ale šance skončila jen rohem. Další skvělý zákrok si připsal Jíra proti Šálenému, který na něj postupoval sám. Podolští střelci byli z domácího brankáře nešťastní - i Švadlenkovu stoprocentní šanci totiž zlikvidoval. Vyrovnat mohli domácí po nedorozumění v podolské obraně, ovšem Cimrovo zakončení kutálející se do prázdné brány ještě stačil vykopnout Kupka. Skóre se však změnilo na druhé straně - v 75. minutě se dokázal prosadit Weinlich, kterému vytvořil dobrou pozici na malém vápně hlavou Kupka po Švábově rohu - 1:3. To už hráli domácí v deseti, protože byl po dvou zbytečných kartách vyloučený Ivičič. Přesto se domácí vrátili do zápasu - v 80. minutě střílel přesně Cimr a snížil na 2:3. Pojistku mohl v zápětí přidat Švadlenka, ale zakončení z 10 metrů se mu nepovedlo. To mohlo Kobylky mrzet, ale Beran v poslední minutě předvedl výborný zákrok proti osamocenému útočníkovi domácích! Utkání skončilo výsledkem 2:3.

Benago předvedlo dobrý výkon a hlavně díky dvojici Štoček - Spáčil drželo míč častěji na svých kopačkách, z čehož pramenily i velké šance. Jenže nakonec musela rozhodnout až poslední minuta a Beranův zákrok, který odvrátil hrozící penaltový rozstřel. Podolští vyhráli i druhý zápas na hřišti soupeře, ale stejně jako áčko usilují o první výhru na domácí půdě. O tu se pokusí už v příštím kole proti rezervě Paběnic. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 44. Kolda, 80. Cimr - 11. Tomáš Švadlenka, 26. Spáčil, 75. Weinlich.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Kupka, Šálený, Jansa - Horký (68. Bohuslav Šváb), Štoček, Hájek, Spáčil - Weinlich, Tomáš Švadlenka.

Sestava Sedlec: Jíra - Ivičič, Ďoubal, Gono, Hyka, Košátko, Volenec, Stolín, Cimr, Kolda, Poul. Střídali: Bříza, Vavřina.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Diváků: 50.

Zpět