Benago po špatném prvním poločase nestačilo doma na Tupadly

30.08.2016 15:48

Bílé Podolí B - Tupadly 2:6 (0:5)

Do nové sezóny nevstoupili hráči podolského benaga příliš šťastně. Po pěti inkasovaných brankách v prvním poločase alespoň vyhráli druhou půli a kosmeticky upravili výsledek na 2:6. 

Ve velkém vedru začali lépe hosté - v 7. minutě se Koudelka dostal za obranu a z úhlu přehodil vyběhnuvšího Šmída - 0:1. V 16. minutě po rohu zvýšil hlavou na 2:0 Chleborád. Podolští mohli snížit, ale Doubkovu pěknou ránu zastavilo břevno. Na druhé straně byly Tupadly efektivnější - Chleborád přidal z dorážky třetí branku. Podolští si šance vypracovali, ale v zakončení se jim nedařilo - Jansa po přímém kopu Švába z malého vápna netrefil dobře míč, Skala mířil těsně vedle. Bohužel ještě do poločasu hosté přidali dvě branky a bylo prakticky po zápase - 0:5.

Podolští si chtěli ve druhé půli alespoň zahrát fotbal a nepřipustit debakl, což se nakonec částečně podařilo. V 57. minutě přišla první podolská branka - bohužel do vlastní sítě, když si obrana srazila míč po předchozí skrumáži do sítě - 0:6. Přesto se Podolští snažili o útočení a odměnou jim byla branka z 67. minuty - Skalovu střelu Lipták jen vyrazil a Kupka z voleje zavěsil přesně k tyči - 1:6. V 85.minutě Trpišovský prošel přes tři hráče soupeře a předložil míč Tomanovi před odkrytou bránu - 2:6. Více už domácí nestihli, přestože Skala a Kupka neměli v závěru ke gólu daleko.

Výsledek 2:6 a dva zranění hráči (Švadlenka a Miláček) určitě nejsou dobrým startem do soutěže. Na druhou stranu hra nebyla úplným propadákem, rozhodla hlavně efektivita v zakončení. Uvidíme v dalších kolech, jestli se podaří lépe seřídit mušku, respektive zlepšit obranou fázi. Další zápas se hraje v neděli od 17 hodin v Paběnicích.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 67. Kupka, 85. Toman - 7. a 44. Koudelka, 16., 21. a 40. Chleborád, 58. vlastní.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka (30. Miláček, 60. Procházka), Šilha, Lukáš Toman, Jakub Fejfar - Frčka, Bohuslav Šváb (70. Štoček), Trpišovský, Jansa - Doubek (60. Kupka), Skala.

Sestava Tupadly: Lipták - Kavánek, Průcha, Krupička, Čáp, Smutný, Šveřepa, Drbohlav, Blahák, Chleborád, Koudelka. Střídali: Závůrka, Zahradník, Čmakal.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Diváků: 50.

Zpět