Benago porazilo Miskovice až na penalty

17.06.2017 22:23

Bílé Podolí B - Miskovice 4:3 na penalty (3:1)

Hráči podolského benaga se chtěli rozloučit se svými fanoušky vítězstvím. To se jim nakonec povedlo, přestože průběh zápasu byl trochu rozpačitý. Výhru Kobylky vybojovaly až v penaltovém rozstřelu.

První poločas byl v jednoznačné režii domácích a vypadalo to na otázku počtu gótů v síti hostů. V 9. minutě Weinlich proměnil samostatný nájezd - 1:0. Ve 13. minutě Jansa ideálně zpracoval pas za obranu od Štočka a střelou do šibenice nedal Bachtíkovi šanci - 2:0. Podolští pokračovali v převaze a jen díky vlastní střelecké nemohoucnosti nezvýšili gólový příděl. Až ve 30. minutě obelstil Skala ofsajd-systém hostů tím, že prošel z vlastní poloviny až před miskovickou bránu a nefalšovaným bodlem zvýšil na 3:0. Na druhé straně přišel protiútok a hned z toho byl gól - Pícha krásně trefil šibenici - 3:1. Podolští měli i ve zbytku poločasu převahu, ale několik trestných kopů, ani rohových kopů do sítě hostů nedostali. Poločas skončil 3:1.

Ve druhé půli se benago přizpůsobilo hře soupeře a místo pokračování v kanonádě se soupeř dostal do několika šancí - mimo jiné musel řešit Kupka dva samostatné nájezdy. Na druhé straně dvakrát nebezpečně zakončoval Kachmarskyy těsně vedle brány a v 70. minutě Štočkovu krásnou střelu z voleje neméně pěkně vyrazil brankář na roh. V 77. minutě přišlo po dalším ze samostatných úniků snížení a v 86. minutě po velké chybě obrany také vyrovnání na 3:3. O vítězi tak musely rozhodnout po druhé za sebou penalty.

Hned v první sérii Kupka penaltu zneškodnil, ale totéž se povedlo i hostujícímu brankáři ve čtvrté sérii. Rozhodla až osmá série a další úspěšný zákrok podolského brankáře.

V úvodu to vypadalo na jednoznačnou záležitost, ale Kobylky zahodily několik šancí a ve druhé půli soupeř skóre zaslouženě vyrovnal. Kdyby Podolští bod navíc nezískali, skončili by až na 11. místě. Díky vyrovnanosti tabulky se však benago posunulo na krásné osmé místo a mohlo zakončit sezónu na večerní rozlučce.

Fotogalerie: odkaz (bude doplněn později)

Branky: 9. Weinlich, 13. Jansa, 30. Skala - 32. Pícha, 77. Bachtík, 86. Štěpán.

Sestava FC: Kupka - Jan Švadlenka (46. Horký), Frčka, Lukáš Toman, Jansa - Čakovský, Štoček, Skala, Weinlich (75. Procházka) - Kachmarskyy, Chmelař.

Sestava Miskovice: Bachtík - Herout, Vlach, Bachtík, Chvála, Strbík, Libicher, Pícha, Bohuňovský, Štěpán, Bartůněk. Střídal: Kruliš.

Rozhodčí: Poklop Petr.

Diváků: 20.

Zpět