Benago porazilo Rataje, po více než roce udrželo čisté konto

12.11.2014 09:14

Bílé Podolí B - Rataje nad Sázavou 5:0 (1:0)

Podolské benago vyšlo tři zápasy po sobě bodově naprázdno a pokud chtělo dohrát podzim v klidném středu tabulky, muselo bezpodmínečně vyhrát, nejlépe v normální hrací době. Po opatrném poločase se do toho Podolští opřeli a výsledkem bylo pět branek v bráně soupeře. Dobrou zprávou je, že se po zranění opět zapojil do mistrovského zápasu Michal Semínko. 

Domácí fotbalisté na nic nečekali a hned ze začátku se vrhli do útoku - ve 4. minutě Semínkovu šanci chytil brankář Koldcsiter a v 8. minutě Kachmarskyy brankáře sice překonal, ale obránce z prázdné brány míč vykopl. Podolští málem neproměněných šancí litovali - Rataje po trestném kopu z 20 metrů trefily břevno! Ve 25. minutě se dostal do další gólovky Semínko, ale ani tentokrát síť nerozvlnil - mířil vedle. Ve 38. minutě už Kobylky vedly - Kachmarskyy ideálně vysunul Hájka, který z levé strany pravým bodlem zajistil vedení pro Bílé Podolí - 1:0. Ihned po rozehrávce sebral Kachmarskyy míč stoperovi, který jej stáhl k zemi. Zákrok to nebyl nijak dramatický, ale rozhodčí Uher neměl jinou možnost, než tasit červenou kartu. Z následného trestného kopu Šváb těsně přestřelil. Poločas skončil hubeným vedením domácích 1:0. 

Do druhé půle měli Podolští dva cíle - proti oslabenému soupeři vstřelit rychlou branku a udržet čisté konto vzadu, protože to se už hodně dlouho nepovedlo. První cíl se vyplnil už ve 47. minutě - Kupkovu střelu z 20 metrů brankář jen vyrazil a dobíhající Skala jej napálil k tyči - 2:0. Záhy se opakovala situace po první brance - Kachmarskyy sebral míč stoperovi, ale ten ho tentokrát nefauloval a nechal ho zakončit, ovšem vyznamenal se Koldcsiter a míč vyrazil. V 54. minutě zakončoval Doubek na dlouhou nohu a málem překvapil brankáře, který na střelu vůbec nereagoval, ale míč šel nakonec vedle. V 58. minutě hosté rychle odvrátili roh, situaci dobře vykombinovali a Novotný se dostal do samostatného úniku. Beran však předvedl zákrok dne a stále držel nulu na kontě obdržených branek. Třetí gól vstřelil Netáhlo poté, co si navedl míč přes tři hráče do vápna a střelou na zadní tyč zvýšil na 3:0. Čtvrtý gól si Rataje daly samy po centru Skaly, na 5:0 uzavřel Kupka střelou z 20 metrů. Ani hosté nebyli bez šancí, vytvořili si několik standardek a rohů, ale dvakrát hlavičkovali mimo a po rohu na zadní tyči míč skončil jen v boční síti.

Zápas se lámal kolem 60. minuty - kdyby hosté snížili, mohlo to být ještě drama, ale brankář Beran výborně zasáhl a z protiútoku Netáhlo vstřelil branku na 3:0. Podolští mají v tabulce 19 bodů a zajistili si klidnou zimu. Tu mohou ještě vylepšit, pokud přivezou nějaký bod z Kluků. Hraje se v neděli od 13:30, jde opět o souběh s áčkem.

Branky: 38. Hájek, 47. Skala, 61. Netáhlo, 75. vlastní, 86. Kupka. 

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Frčka, Kupka, Jansa - Skala, Bohuslav Šváb (60. Horký), Hájek, Netáhlo - Semínko (70. Radek Toman), Kachmarskyy (50. Doubek). 

Sestava Rataje: Koldcsiter - Bělina, Staněk, Čepelák, Marek, Svoboda, Jelínek, Kocourek, Novotný M., Procházka, Hošta. Střídal: Novotný L.

Rozhodčí: Uher Jiří. 

Diváků: 35.

Zpět