Benago porazilo Sedlec, rozhodl jediný gól

08.10.2017 10:52

Bílé Podolí B - Sedlec B 1:0 (0:0)

Podolské benago tentokrát nepředvedlo žádnou přestřelku, jak je tomu v poslední době zvykem, ale o to je hubené vítězství nad sedleckou rezervou cennější. Jedinou branku zaznamenal až v 80. minutě David Vítek.

Utkání začalo za krásného slunečného počasí, které se ovšem ještě během prvního poločasu změnilo na déšť. K vidění byl kvalitní zápas - obě mužstva kombinovala po zemi, ale pouze po vápna na obou stranách, a ke gólovým šancím to nevedlo. O něco aktivnější byli domácí fotbalisté, kteří se několikrát dostali do zakončení - ve 13. minutě Skala prověřil pozornost Rybáka střelou z vápna, o minutu později orazítkoval břevno krásnou střelou z voleje Štoček. Na druhé straně zachraňoval nebezpečnou situaci Frčka a proti výborně umístěné střele musel Beran vynaložit veškeré své umění, když střelu směřující do šibenice vyrazil na roh. Ve 31. minutě Štoček z trestného kopu minul branku pouze o centimetry. Nebezpečný byl také střílený centr Švába, který nikdo netečoval, ale i tak nadělal brankáři velké problémy. Gólové šance přišly až v závěru poločasu - Štoček ideálně vysunul Horkého, který však napálil jen brankáře. Ve 43. minutě se prokličkoval až ke střele Skala, jenže zamířil nad bránu, a tak poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhé půli si Podolští odpustili tradiční výpadek v koncentraci, který byl k vidění v předchozích zápasech, a pokračovali v mírné převaze. V 51. minutě se po rohu míč dostal ke Švadlenkovi, ale jeho střele chyběl důraz a brankář ji chytil. V 57. minutě opět dobře zasáhl Rybák, když Štočkovu střelu vyrazil na roh. Následně se hra vyrovnala, ale kromě několika standardek šance k vidění nebyly. Až v 75. minutě se po závaru ve vápně dostal k hlavičce Kupka, ale branku netrefil. Podobně se vedlo Vítkovi v 77. minutě - jeho hlavička šla vedle. V 80. minutě zatáhl Fejfar míč, jeho zpětnou přihrávku usměrnil na bránu Kupka, brankář míč vyrazil jen k Vítkovi, který se trefil přesně k tyči a rozjásal hrstku domácích příznivců - 1:0. Hosté v tu chvíli vsadili vše na ofenzivu, ale obrana v čele s Beranem odolávala celkem bez problémů. Největší šancí na vyrovnání byla hlavička po rohu v 86. minutě, která skončila těsně nad břevnem. Na druhé straně přidal druhý gól Weinlich, ale pro ofsajd nebyl uznaný. Nakonec to domácím nevadilo, slavili totiž vítězství 1:0.

Už podruhé v letošní sezóně se povedlo Kobylkám udržet čisté konto, což nebývalo v posledních letech zvykem. Podle vypracovaných šancí bylo vítězství zasloužené, Podolští alespoň jednu proměnili a stejně jako o týden dříve v Malešově rozhodli o třech bodech v závěru zápasu. Díky tříbodovému zisku si benago upevnilo pozici v klidném středu tabulky a do Kácova může jet s čistou hlavou a s vědomím, že nemá co ztratit. Hraje se v sobotu od 15:30.

Fotogalerie: odkaz

Branka: 80. Vítek.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka (57. Jakub Fejfar), Šilha, Frčka, Jansa - Horký (72. Kupka), Štoček, Bohuslav Šváb (64. Josef Fejfar), Skala - Chmelař (84. Weinlich), Vítek.

Sestava Sedlec B: Rybák - Poul, Hyka, Fitzbauer, Dražan, Bohouňovský, Koriťák, Bříza, Ďoubal, Stolín, Žídek.

Rozhodčí: Ledvina Lubomír.

Diváků: 25.

Zpět